Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao radove na rekonstrukciji objekata Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas radove na rekonstrukciji objekata Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine (UKCV) u kojima se nalaze klinike za urologiju, maksilofacijalnu i oralnu hirurgiju, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, Laboratorijsko odeljenje za nuklearnu medicinu, Klinika za nefrologiju i kliničku imunologiju, Odeljenje za hemodijalizu i Operacioni blok Klinike za urologiju.

Mirović je istakao da je Pokrajinska vlada od 2016. godine do danas finansirala rekonstrukciju mnogih klinika unutar UKCV-a.

„Kao što je Pokrajinska vlada zacrtala pre gotovo osam godina, kontinuirano se svake godine obnavljaju određeni objekti u kojima su smeštene klinike. U okviru ovogodišnje procedure biće rekonstruisana četiri objekta u UKCV-u u kojima se nalazi šest klinika. Radovi su počeli i verujem da će za manje od godinu dana ovaj važan posao biti završen“, izjavio je Mirović i dodao da će to puno značiti kako za pacijente tako i za zaposlene – lekare, medicinsko i tehničko osoblje.

Mirović je naglasio da su urađeni značajni poslovi i kada je reč o novosadskom zdravstvu, uključujući izgradnju objekta Hitne pomoći i sveobuhvatnu rekonstrukciju sva tri instituta u Sremskoj Kamenici, uključujući i Kamenicu 3 i starije objekte instituta.

Govoreći o planiranim projektima, Mirović je rekao da je rekonstrukcija Poliklinike obaveza Vlade Srbije i nadležnog ministarstva.

„Već imamo projekat i za rekonstrukciju Klinike za infektivne bolesti, a nastojaćemo da se u narednim godinama uradi rekonstrukcija Klinike za neurologiju i neuropshijatriju. Time bismo uz izgradnju blokova B i C, koja teče po planu i finansira je Vlada Srbije, praktično zaokružili naša ulaganja u Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine i stvorili mnogo bolje uslove nego što su bili pre nekoliko godina“, rekao je Mirović.

Vršilac dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić izjavila je da je Pokrajinska vlada nastavila kontinuitet unapređenja lečenja i rada u UKCV-u.

„Objekat u kojem su smeštene klinike izgrađen je 1909. godine. Kako je značaj ove rekonstrukcije za UKCV govori podatak da je u prva tri kvartala ove godine na klinikama za urologiju, maksilofacijalnu i plastičnu hirurgiju bilo 3.000 pacijenata i 10.000 dnevnih bolnica“, rekla je Stokićeva.

Obilasku radova prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravlje prof. dr Zoran Gojković i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.