Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao „SREM ŠID“

Vučić je obišao pogone fabrike zajedno sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i tom prilikom najavio da će biti povećane subvencije za pogone i fabrike koje će se baviti prerađivačkom industrijom.

Aleksandar Vučić izjavio da je “Srem Šid” primer dobre privatizacije i da je zadovoljan. Plan je da se stočarstvo vrati na nivo iz kraja 80-ih godina, da proizvodnja bude dva miliona grala. U skladu sa tim stočari mogu očekivati veće subvencije u narednom periodu. 

– Ovo je ponos sremske industrije, grada Šida i cele Srbije. Uz našu malu pomoć, zbog ugovora sa državom Turskom, uspeli smo da ga obnovimo posle 17 godina. Ugovori sa Turskom su ogromna šansa. Ovo je ogromna prilika za naše farmere – rekao je Vučić.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОБИШАО „СРЕМ ШИД“

Nekadašnji gigant, IM „Srem Šid“ privatizovan je krajem aprila, a novi vlasnici, konzorcijum firmi „Agropapuk“ iz Kukujevaca i Industrija mesa „Đurđević“ iz Pećinaca, uložili su dva miliona evra, zaposlili 130 radnika i pokrenuli proizvodnju i već u prvom mesecu rada izvezli goveđe meso u Tursku u vrednosti većoj od milion evra. Do sada je u „Srem Šidu“ obrađeno meso 3.000 goveda i realizovan izvoz u Tursku vredan oko 3,5 miliona evra. Investicija je realizovana u liniju klanja, adaptaciju i rekonstrukciju kompletnog objekta sa infrastrkturom, linijom za rasecanje i obradu goveđeg mesa i liniju za pakovanje goveđeg mesa.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОБИШАО „СРЕМ ШИД“

„Srem Šid“ je nekada bio gigant domaće industrije mesa, koji je od 2001. godine bio u stečaju. Pre stečaja, fabrika je zapošljavala blizu 2.000radnika. Pokretanje proizvodnje u Srem Šidu doprineće novom zapošljavanju i razvoju stočarstva na ovom području.

Foto i izvor Oština Šid