Početak Gradske vesti Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao završne radove na brzoj pruzi kod Vrbasa:...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao završne radove na brzoj pruzi kod Vrbasa: Ključni korak ka modernizaciji železničkog saobraćaja

11
0

Danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa predstavnicima kineskih kompanija i regionalnih lidera obišao završne radove na železničkom vijaduktu kod Vrbasa. Ova poseta obeležila je značajan trenutak u okviru inicijative „Pojas i put„, koja se sprovodi u sklopu izgradnje međunarodne brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Viadukt predstavlja ključni deo treće deonice brze pruge, koja će povezati Novi Sad i Suboticu. Planira se da ova deonica bude završena do kraja 2024. godine, a vožnja od Beograda do Budimpešte skraćena na samo sat i 15 minuta.

Predsednik Vučić istakao je važnost ovog infrastrukturnog projekta koji će znatno unaprediti železnički saobraćaj u regionu. Uz podršku kineskih kompanija, poput Kineskih železnica, i angažmana pokrajinske vlade, pruga od Novog Sada do Subotice će doneti brže i efikasnije povezivanje gradova.

Ova brza pruga od Novog Sada do Subotice će potpuno promeniti izgled naše zemlje i unaprediti kvalitet života građana u mestima koja se nalaze duž nove trase,“ izjavio je predsednik Vučić. On je takođe naglasio da se očekuje otvaranje cele pruge za tačno godinu dana, omogućavajući putovanje od Beograda do Subotice za samo 75 minuta. Ova modernizacija železničkog sistema donosiće ne samo poboljšanje u saobraćaju, već i privlačenje investicija i putnika, obezbeđujući bolji život za građane Srbije.

Osim predsednika Vučića ovom događaju su prisustvovali i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ministar građevinarstva i saobraćaja Goran Vesić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here