Početak Gradske vesti Predstavljen Izveštaj Evropske Komisije o Srbiji za 2023

Predstavljen Izveštaj Evropske Komisije o Srbiji za 2023

7
0

Naslov: Predstavljeni izveštaj o Srbiji za 2023. i Plan rasta za Zapadni Balkan u Privrednoj komori Vojvodine

U toku jučerašnjeg dana je u Privrednoj komori Vojvodine predstavljen izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2023. godinu, kao i novi Plan rasta za Zapadni Balkan. Šefica sektora za evropske integracije i ekonomiju u Delegaciji EU, Andrea Hohuber, predstavila je izveštaj u ime Delegacije Evropske unije, dok je događaju prisustvovao zamenik gradonačelnika Novog Sada, Igor Crnobarać.

Crnobarać ističe da Grad Novi Sad aktivno doprinosi procesima pridruživanja, naglašavajući da je približavanje evropskim vrednostima na lokalnom nivou od velike važnosti za kvalitet svakodnevnog života građana.

„Glavni zaključci Izveštaja o Srbiji za 2023. su važni jer nam osvetljavaju put ka članstvu. Dok to ne ostvarimo, veoma smo zahvalni na podršci koju dobijamo od međunarodne organizacije u procesu evropskih integracija. Uvek ćemo biti tu, kao Grad Novi Sad, da pružimo podršku i damo doprinos napretku našeg društva,“ izjavio je Crnobarać.

Šefica sektora Andrea Hohuber naglašava da izveštaj opisuje trenutni položaj Srbije na putu ka članstvu u EU i ističe napredak postignut u proteklih 12 meseci. Takođe, definiše prioritete na koje će Srbija morati da se fokusira u narednom periodu.

Ove godine je predstavljen i Plan rasta za Zapadni Balkan, baziran na četiri ključna stuba. Cilj je unapređenje ekonomske integracije sa Evropskom unijom, jačanje regionalne saradnje i ubrzanje ključnih reformi kako bi se otvorila vrata članstvu u EU.

Predstavljanje izveštaja okupilo je relevantne aktere i poznavaoce prilika u Novom Sadu i AP Vojvodini, koji su aktivno učestvovali u diskusiji o ovogodišnjem Izveštaju Evropske komisije o Srbiji i novom Planu rasta za Zapadni Balkan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here