Početak Hronika Preko firme na teritoriji Novog Sada uvozio automobile i novac zadržavao za...

Preko firme na teritoriji Novog Sada uvozio automobile i novac zadržavao za sebe

49
0

Šabačka policija uhapsila je G. L. (30) zbog sumnje na poresku utaju, kao i V. J. (39) iz Šapca, koji se tereti za poresku utaju u pomaganju, dok policija traga za još četiri osobe zbog istih krivičnih dela.

Sumnja se da je naneta šteta budžetu Srbije u iznosu većem od 115 miliona dinara, saopštila je Policijska uprava u Šapcu.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je G. L. od 2014. godine, osnovao jedno privredno društvo na teritoriji Novog Sada, koje se bavilo uvozom polovnih motornih vozila iz inostranstva, i prodavao ih fizičkim i pravnim licima, a novac od prodaje nije uplaćivao na račun društva, čime je izbegao plaćanje poreza.

Sumnja se da je V. J. pomogao u izvršenju krivičnog dela, kao knjigovođa tog društva. Policija intenzivno traga za još četiri osobe, protiv kojih je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela i krivične prijave.

Sumnja se da su trojica muškaraca starosti 37, 39 i 40 godina, takođe osnovali društva na teritoriji Novog Sada i Šapca, i na isti način oštetili budžet Srbije, dok se tridesettrogodišnja žena sumnjiči za krivično delo poreska utaja u pomaganju.

Oni su, kako se sumnja, na ovaj način oštetili budžet Srbije za iznos od ukupno 115.416.270 dinara. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here