Preminuo Žarko Laušević

Danas je preminuo slavni glumac Žarko Laušević u 63. godini života nakon borbe s teškom bolešću, potvrdila je njegova porodica. Rođen 19. januara 1960. na Cetinju, Laušević je bio jedan od najcenjenijih jugoslovenskih i srpskih glumaca. Njegova karijera je pretrpela prekretnicu 1993. nakon što je osuđen za zločin, a kasnije je emigrirao u SAD.

Pored uspešnih uloga u serijama poput „Sivi dom“ i filmovima kao što su „Šmeker“ i „Oficir s ružom,“ Laušević je nagrađivan, osvojivši Zlatnu arenu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Puli 1987. godine. Ipak, 1993. je obeležena tragičnim događajem kada je glumac u sukobu izvan kafića u Podgorici usmrtio dvojicu ljudi.

Nakon izdržane zatvorske kazne, Laušević se vratio glumi, ostvarivši značajne uloge u projektima poput „Smrdljiva bajka“ (2015) i serijama „Senke nad Balkanom“ (2017) te „Vreme zla“ i „Kalkanski krugovi“ (2021). Poslednje javno pojavljivanje dogodilo se na premijeri filma „Heroji Halijarda“ u oktobru 2023. godine, gde se pozdravio s publikom.

Njegova ćerka Anita Laušević obavestila je javnost o smrti i najavila da će detalji o sahrani biti blagovremeno dostupni. Laušević će ostati upamćen po svojoj izuzetnoj glumačkoj karijeri, ali i turbulentnom životnom putu koji je detaljno opisao u svojim autobiografskim delima, uključujući „Godina prođe, dan nikada“ (2011) i „Sve prođe, pa i doživotna“ (2018).