Početak Gradske vesti Pretučeni mladić albanske nacionalnosti : Napali su nas nepoznati momci kada smo...

Pretučeni mladić albanske nacionalnosti : Napali su nas nepoznati momci kada smo krenuli na taksi

33
0

 

Sa ovim mladićem, reporter 021.rs je razgovarao u Kliničkom centru Vojvodine, dok je čekao na preglede, kao i da čuje u kakvom zdravstvenom stanju je C.M. koji je zadobio teže povrede.

Prema njegovim rečima, ne može da tvrdi da su se našli na meti grupe huligana zato što su pričali na albanskom, jer napadači teško da su mogli da čuju više od jedne, dve reči koje su prozborili. G.B. nam je rekao da je sa C.M. koji je iz Prizrena i koji je pre nekoliko dana došao u Novi Sad zbog posla, izašao u grad u subotu uveče i da su se vraćali iz provoda kada se dogodio napad.

– Bili smo u izlasku u Laze Telečkog i krenuo sam da ispratim druga do taksija, jer ne zna dobro srpski. Pretrčali smo raskrsnicu kod Futoške pijace i krenuli ka vozilu koje je bilo ispred pekare. Tu sam mu rekao na albanskom otprilike „požuri da ne ode taksi“ i tada su nam prišla dva momka. Jedan od njih mi se uneo u lice i rekao „imaš li neki problem sa mnom“ i tek što sam rekao da ne znam ko je i da nema nikakvih problema, počeli su da me udaraju. Pao sam dole i video da i mog druga udaraju. Dobili smo više udaraca od te dvojice i još dvojice ili trojice koji su potom prišli i posle minut udaranja i šutiranja pobegli – ispričao je G.B. za 021.rs.

On navodi da mu se čini da su napadači bili mlađi od njega i da je čuo posle da je pre njihovog dolaska bilo neke tuče. Kaže i da je moguće da su ih pomešali sa mladićima sa kojima su se prethodno tukli.

G.B. dodaje da se nada da će policija brzo pronaći napadače i da će se njegov drug, koji još uvek leži na intenzivnoj nezi Urgentnog centra oporaviti. Ovaj mladić kaže da otkad živi i radi u Novom Sadu, nije imao problema zbog toga što je albanske nacionalnosti. 

Policija još uvek nije uhvatila napadače, a mnogi državni funkcioneri, političke stranke i nevladine organizacije su zatražile hitno rešenje ovog slučaja.

Autor: 021.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here