Početak Gradske vesti Prijave na konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“ otvorene do 8. aprila

Prijave na konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“ otvorene do 8. aprila

12
0

Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, zajedno sa predsednicom i članicama Komisije za sprovođenje nagradnog konkursa „100 uspešnih poslovnih žena“ – Tatjanom Matić, direktorkom Fonda za razvoj Republike Srbije, Jelenom Galić, članicom Upravnog odbora AIK banke, i Branislavom Simanić, direktorkom Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije (PKS), danas su pozvali sve preduzetnice i zakonske zastupnice i osnivačice malih preduzeća iz cele zemlje da se prijave na konkurs do 8. aprila. Na konferenciji za medije, istakli su uslove prijave, nagrade i rezultate prethodnih ciklusa.

„Kada pričamo o ženskom preduzetništvu, često se govori o tome kako žene usklađuju privatne i poslovne obaveze, o ravnopravnosti polova, ali u suštini, priča o podsticanju ženskog preduzetništva je najviše priča o ekonomskom razvoju zemlje. U Srbiji je prema podacima APR-a na kraju prošle godine registrovano 108.575 preduzetnica koje čine 34 odsto od ukupnog broja registrovanih preduzeća, dok je u privrednim društvima registrovano skoro 41 hiljada žena vlasnica kompanija, odnosno 27,3 odsto. Od ukupnog broja direktora u našim kompanijama, tek svaka četvrta je žena. To je nešto na čemu moramo da radimo kako bi se razlike u svim domenima smanjile“, rekla je predsednica Komisije Tatjana Matić, zaključivši da je investiranje u žensko preduzetništvo najisplativija investicija u budućnost.

Jelena Galić izrazila je zadovoljstvo što je deo projekta i ukazala na važnost ovakve inicijative. „Pored edukativne strane i marketinške podrške, u smislu promocije i oglašavanja njihovih aktivnosti, jako je važna i finansijska strana, odnosno obezbeđivanje dodatnih izvora finansiranja za razvoj ženskog preduzetništva. Kao što je gospođa Matić istakla, postoje programi u okviru Fonda za razvoj, ali postoje i programi u okviru međunarodnih finansijskih institucija koji su posebno otvoreni za finansiranje malih i srednjih preduzeća, u okviru toga dve linije – zeleno finansiranje, i druga koja pomaže razvoj preduzetništva i ženskog preduzetništva“, rekla je Galić.

„Na inicijativu Pošte Srbije već treću godinu zaredom organizujemo konkurs čiji je cilj podrška ženskom preduzetništvu. Značajno je da svi zajedno radimo na unapređenju ženskog preduzetništva i na podršci ženskim biznisima. Sama Privredna komora Srbije intenzivno radi na osnaživanju žena, i još mnogo posla je pred nama, a ovaj konkurs će svakako doprineti povećanju i boljoj ekonomskoj poziciji naših preduzetnica“, rekla je Branislava Simanić, podsećajući da sve pobednice konkursa očekuju veoma važne edukacije, koje su neophodne kako bi žene bile što kompetentnije u vođenju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here