Prijem najboljih učenika opštine Irig

Tradicionalno u ovo vreme sumiraju se uspesi postignuti tokom školovanja. Opština Irig, kao i do sada, organizuje prijem najuspešnijih učenika i nagrađuje ih za trud i rezultate koje su ostvarili.

Na početku prijema, načelnica Opštinske uprave Opštine Irig, Olivera Filipović Protić, uputila je svim učenicima iskrene čestitke istakavši značaj njihovog uspeha.

– Želela bih da vas je više i da nam je ova prostorija u kojoj se nalazimo tesna kao prethodnih godina, ali to ne umanjuje vaš uspeh, šta više, čini ga ogromnim. Takođe, dokazali ste da ko vredno redi, trud mu se isplati – rekla je načelnica.

Čestitkama se pridružio predsednik Opštine Irig, Stevan Kazimirović, i naglasio da ovim činom nagrađivanja želi da stavi do znanja svim uspešnim đacima da neko prati i uvažava njihov uspeh, kao i da ih motiviše da istim stopama nastave tokom daljeg školovanja.

Prema rečima Milice Tomić, zadužene za učenička i studentska pitanja i standard u iriškoj Opštinskoj upravi, ove godine nagrađeni su samo učenici osnovnih škola, jer među učenicima srednje i muzičke škole, nažalost, nije bilo odgovarajućih kandidata. Učenici osnovnih škola nagrađeni su prema postignućima tokom školovanja, pa su tako učenice generacije, Jovana Sekulić iz OŠ „Dositej Obradović“ Irig i Maja Avramović iz OŠ „Milica Stojadinović Srpkinja“ Vrdnik, nagrađene sa po 12.000 dinara.

Značaj ovakve nagrade i planove za dalje najbolje u generaciji podelile su sa prisutnima.

Maja Avramović planira da nastavi školovanje u ekonomskoj školi u Sremskoj Mitrovici, Jovana Sekulić u tehničkoj školi u Novom Sadu, a obe su složile da ih ova nagrada podstiče da rade naporno i da budu vredne kao i do sada.

10.000 dinara i knjige izdvojene su za nosioce „Vukove“ diplome, među kojima je, pored učenica generacije, Jelena Babić iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Iriga.

Novčanu nagradu u iznosu od 8.000 dinara dobila je Nina Varga, učenica 7. razreda OŠ „Dositej Obradović“ za osvojeno 1. mesto na republičkom takmičenju autorskog stripa, dok je sa 5.000 dinara nagrađen Nenad Šeat, učenik 8. razreda OŠ „Dositej Obradović“ za osvojeno 1. mesto na pokrajinskom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja.

Učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na okružnim takmičenjima uručena je simbolična nagrada. Među njima su: Ivana Lončar, Mirko Unterberger, Teodora Stojčević, Robert Grguričin, Dobrivoje Lukić, Milica Milanović, Stefan Žutić, Tamara Babić, Nenad Šeat, Petar Bognar, Debora Krišto i Marko Pardovicki.

Opština Irig još jednom čestita učenicima i svima onima koji su dali doprinos da se nađu među najboljima.