Početak Gradske vesti Pritvor produžen ocu dečaka koji je izvršio masakr u školi

Pritvor produžen ocu dečaka koji je izvršio masakr u školi

14
0

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je danas rešenje kojim je prema okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću, ocu dečaka koji je 3. maja prošle godine u OŠ “Vlasislav Ribnikar” na Vračaru ubio devetoro đaka i školskog čuvara, produžen pritvor, a koji mu po tom rešenju može trajati najduže 60 dana.

– Pritvor je prema okrivljenom Vladimiru K. produžen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka – navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenom se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv Vladimira Kecmanovića. Tužilaštvo smatra da je on vodio svog maloletnog, tada trinaestogodišnjeg sina u streljanu i obučavao ga da puca. Takođe, tužilaštvo smatra da on nije na adekvatan način čuvao oružje u stanu, a koje je dečak 3. maja 2023. godine poneo u školu i počinio masakr. Takođe, sudi se i majci dečaka ubice, Miljani Kecmanović, čiji je DNK trag pronađen na čauri ispaljenoj u učionici u OŠ “Vladisav Ribnikar”.

Kako smo ranije pisali, Kecmanovići su tokom iznošenje svojih odrana pred sudom negoirali krivicu.

 Oni tokom suđenja pokušavaju da sebe predstave kao žrtve. Ističu da nisu krivi i pokušavaju da dokažu da nisu oni ti koji su odgovorni za masakr koji je počinio njihov maloletni sin – podseća izvor.

Naš izvor podseća i da je pre nekoliko dana jedan od okrivljenih u ovom postupku, Ratko Ivanović, predsednik i odgovorno lice sportskog kluba “Partizan practical Shooting” u kom je dečak ubica vežbao gađanje, sklopio sporazum o priznanju krivice s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu. Ivanović je priznao da je dao lažan iskaz tokom istražnog postupka protiv Vladimira Kecmanobića.

– Na osnovu sklopljenog sporazuma Ivanović će biti osuđen na pet meseci kućnog zatvora – podseća izvor.

Kurir.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here