Početak Gradske vesti Privredna komora Srbije upozorava na lažne poruke banaka

Privredna komora Srbije upozorava na lažne poruke banaka

28
0

Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica Privredne komore Srbije (PKS) upozorio je građane na sve učestalije zlonamerne poruke koje se šalju u ime banaka. U ovim porukama se od klijenata traži hitno ažuriranje podataka o računu ili kartici. Forum ističe da su takve poruke uvek zlonamerne, sa ciljem kompromitovanja i zloupotrebe podataka, te upozorava da na takve poruke nikada ne treba odgovarati niti postupati po instrukcijama iz njih.

Banke nikada neće tražiti od klijenata da na ovakav način verifikuju svoje naloge za digitalno bankarstvo, dostavljaju podatke o platnoj kartici, niti će pretnjom blokiranja računa ili kartice zahtevati bilo kakvu akciju. Za sva pitanja i sumnje klijenti bi trebalo da se obrate svojoj banci putem poznatih i proverenih kanala komunikacije, navodi se u saopštenju Foruma.

Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica PKS nastaviće sa intenzivnim aktivnostima na polju prevencije. Njihova posvećenost bezbednosti korisnika ostaje nepromenjena, te će nastaviti da razvijaju i implementiraju nove strategije i mere zaštite.

Forum takođe apeluje na korisnike da budu oprezni i ne dele svoje poverljive podatke putem neproverenih kanala, jer će pažnja i odgovorno ponašanje korisnika dodatno doprineti smanjenju rizika od zloupotreba.

izvor:mojnovisad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here