Početak Gradske vesti Prodaja jelki sa busenom je počela

Prodaja jelki sa busenom je počela

53
0
JKP “Gradsko zelenilo“, uoči božićnih i novogodišnjih praznika  počinje prodaju jelki sa busenom. Ove godine prodaja će se odvijati na četiri lokacije u okviru manifestacije “Vinter fest“ na štandu preduzeća koji se nalazi naspram ulaza u Gradsku kuću, a radno vreme je svakog dana od 8 do 21 čas.

Javno komunalno preduzeće “Gradsko zelenilo“ i ove godine nudi isključivo jelke sa busenom, kako bi, posle praznika, one bile vraćene u zemlju i na taj način im bio produžen život. Ukoliko građani žele da jelke posade na javnoj površini, treba prethodno da se obrate “Gradskom zelenilu“ na 21-00-266, bez obzira na to da li su sadnice kupili na njihovim prodajnim mestima ili na nekom drugom mestu.

Od subote 15. decembra, prodaja počinje i u Radnoj jedinici Liman u Limanskom parku na Bulevaru Despota Stefana svakog radnog dana od 7 do 15 časova, dok su preostale dve lokacije plato ispred SPENS i površina u blizini crkve na Novom naselju. Na Spensu i na Novom naselju štandovi će raditi od 9 do 17 časova.

Cene jelki visine 1,2 metra je 1600 dinara, one do 1,7 staju 1800, a za one preko dva metra visine potrebno je izdvojiti 2000 dinara.

Jelke sa busenom ne bi trebalo držati u blizini izvora toplote, prilikom kićenja treba voditi paziti da se ne ošteti vrh drveta, jelku je potrebno svakodnevno orošavati, a zalivati dva do tri puta nedeljno vodom koja je prethodno odstojala nekoliko sati na sobnoj temperaturi.