Početak Uncategorized Projekat „Prirodni selfnes“ podržan od strane IPA CBC HU/SRB programa, krenuo...

Projekat „Prirodni selfnes“ podržan od strane IPA CBC HU/SRB programa, krenuo sa realizacijom

118
0
projekat
„Prirodni selfnes“ koji je podržan od strane IPA CBC HU/SRB programa krenuo je sa realizacijom.

Projekat će biti sproveden u naredne dve godine na teritoriji Srbije – Opština Irig, Novi Sad i Mađarske – Morahalom Banje. Budžet projekta iznosi 397.793,20 Evra.

Tokom realizacije projekta, kreiraće se jedna sasvim jedinstvena turistička ponuda u ovom prekograničnom regionu, a to je prirodni welness. Rekonstrukcijom autentičnog objekta u Opštini Irig u Šumski welness centar obogatiće se turistička ponuda regiona kako smeštajnim kapacitetima, tako i ponudom u vidu novoformirane staze zdravlje sa specifičnim sastavom biljaka koje imaju pozitivan uticaj na zdravlje, zatim dendroterapija, čajnim ceremonijama, fotosafari, aromotarpijama itd.

Kroz treninge i radionice, podići se sa kapaciteti zainteresovanih strana za destinacijski menadžment u okviru ovog vida turizma. Prioritet će biti razvoj specifičnih veština i alata koje će omogućiti uspešno plasiranje turističih usluga u zdravstvenom turizmu.

Projekat obuhvata i organizaciju jedne međunarodne konferencije posvećene izazovima i mogućnostima koje pružaju nove turističke niše u cilju razvoja regiona. Projekat je posvećen iskorišćavanju lokalnih resursa, prirodnih i ljudskih, i njihovom povezivanju u cilju kreiranja jedinstvene turističke ponude koja u potpunosti poštuje zakone prirode.

Više informacija je dostupno na sledećem linku:
http://www.interreg-ipa-husrb.com/…/projects/natess-husrb1…/
https://m.youtube.com/watch