Proleće u kulturnoj stanici Svilara

KS-Svilara-foto-Jelena-Ivanovic

Radionice, izložbe, performans, opera za decu – kulturne stanice u Novom Sadu obojiće i ovo proleće različitim sadržajima. Zahvaljujući svojim kapacitetima, kulturne stanice podigle su i kapacitete lokalne scene i uprkos pandemiji tokom prošle godine realizovale više od 300 umetničkih i kulturnih događaja. Tokom prva tri meseca 2021. godine, uspešno je održano više od 50 događaja kako onlajn, tako i uživo uz prisustvo publike i poštovanje svih mera.

Oslanjajući se na svoje primarne ciljeve, decentralizaciju kulture i participaciju građana, kulturne stanice nastavljaju da promovišu kulturu kao način života u Novom Sadu.

Ove nedelje publici najpre predstavlja Izložbu crteža Ružice Žigmanov, koja će biti otvorena 7. aprila u 18 časova. Ružica Žigmanov se više od 20 godina aktivno bavi slikanjem, ali i ilustracijama i od 2011. godine članica je Hrvatske likovne udruge Kro-art. Izložba će trajati do 13. aprila u Društvenom centru KS Svilara, a posetioci je mogu pogledati svakog radnog dana od 10 do 18 sati. Podsećamo da je u Velikoj sali ove kulturne stanice još uvek u toku izložba Fantastika Ateljea 61 Bosiljem, kojom se obeležava 60 godina postojanja „Ateljea 61”, sve do 16. aprila.

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru. Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja ili odlaganja u slučaju promene epidemioloških mera.

Autor: Objektiv24.rs