Početak Uncategorized Prolećni festival matematike od 8. do 13. aprila

Prolećni festival matematike od 8. do 13. aprila

65
0

Manifestacija „Prolećni festival matematike“ održaće se od 8. do 13. aprila na više lokacija u Novom Sadu. Program je otvoren za sve zainteresovane.

Događaj organizuju Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Društvo matematičara Novog Sada, Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu i Srpsko naučno matematičko društvo.

Program počinje u ponedeljak, 8. aprila, u Rektoratu, okruglim stolom pod naslovom „Informacione-komunikacione tehnologije i visoko obrazovanje„.

Seminar „Bogoljub Stanković“ će u utorak ugostiti dva predavača sa Univerziteta Jyväskylä u Finskoj, a sreda veče je rezervisana za Naučnu tribinu Ogranka SANU, prenosi 021.

U sredu pre podne će se, u Rektoratu, održati „Matematički Podijum Mladih„, jedinstvena konferencija učenika srednjih škola Srbije. U okviru te manifestacije će biti i dodela nagrada najuspešnijim takmičarima (i njihovim mentorima) Južnobačkog okruga u 2019. godini.

Peti Simpozijum „Savremeni problemi matematike„, koji je namenjen studentima osnovnih, master i doktorskih studija kao i profesorima matematike, održaće se u četvrtak na Prirodno-matematičkom fakultetu. Gosti Simpozijuma su predavači iz Beograda, Finske i Mađarske i oni će prikazati najnovije trendove u matematici.

Subota, 13. april je rezervisana za profesore matematike osnovnih i srednjih škola, koji će u okviru akreditovanog Novosadskog matematičkog seminara slušati predavanja i uzeti učešće na radionicama sa temama iz metodologije matematičkog obrazovanja.

Autor: 021.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here