Početak Gradske vesti Proletnje izdanje ,,Serbia Fashion Week-a“ od 26. do 30. aprila u Novom...

Proletnje izdanje ,,Serbia Fashion Week-a“ od 26. do 30. aprila u Novom Sadu (karte u prodaji)

195
0

Proletnje izdanje „Serbia Fashion Week-a“, koji je ove godine deo projekta „Evropska prestonica kulture 2022“, održaće se od 26. do 30. aprila u Novom Sadu. Program će se realizvati u Katoličkoj porti i Dizajn Distriktu Novi Sad.

Organizatori su se i ovoga puta potrudili da opravdaju lidersku poziciju i pripreme kvalitetan i raznovrstan program.

Pored domaćih dizajnera, svoje nove kolekcije predstaviće i brojni gosti iz regiona i cele Evrope. Zbog toga je svoj dolazak na srpsku nedelju mode već najavio veći broj VIP gostiju iz sveta, a zahteve za akreditacije poslao je rekordan broj inostranih medija. Posle dve i po godine usled mera ograničenja putovanja zbog pandemije koronavirusa, „Serbia Fashion Week“ u punom sjaju opravdava svoj međunarodni karakter.

Neposredno pre ceremonije svečanog otvaranja 26. aprila, pa sve do kraja revijalnog dela programa, gosti će u Auli Novosadskog sajma moći da uživaju u prezentaciji i degustaciji proizvoda i upoznaju se sa uslugama koji nose oznaku ,,Najbolje iz Vojvodine”.

Nakon što se predsednica naše nacionalne nedelje mode Svetlana Horvat tradicionalno obrati uglednim zvanicama i ostalim ljubiteljima mode i zvanično otvori „19. Serbia Fashion Week“, koji je među pet najvećih nedelja mode u Evropi i najznačajnija modna manifestacija u Jugoistočnoj Evropi“, uslediće tri bloka fantastičnih revija, onako kako je to publika već godinama navikla.

Svoje nove kolekcije najpre će predstaviti „Spes Line“ dizajnerke Jovane Živković, „RA“ Teodore Radenković i „TMV Fashion“. Potom sledi revija talentovane slovenačke dizajnerke Sanje Veličković, čiji rad je srpskoj publici dobro poznat. Posle gošće iz Slovenije svoje kolekcije pokazaće „Alexander Bratscher“  i gošća iz Hrvatske, dizajnerka Jadranka Šegota. Za sam kraj svečane večeri, dizajnerka Suzana Perić obećava pravi modni spektakl.

Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i festivala Serbian Fashion Week, otkrila je svoja očekivanja za Objektiv24 povodom ovogodišnjeg festivala SFW.

Koncept manifestacije se nije promenio, ali se svakako promenio obim. Od avgusta prošle godine smo krenuli u realizaciju najvećih i najobimnijih takmičenja za mlade dizajnere iz Evrope. Na predstojećoj nedelji mode imaćemo prilike da ugostimo preko 60 modnih dizajnera iz cele Evrope, prisustvujemo stručnim predavanjima i radionicama koje će voditi neki od najeminentnijih stručnjaka iz Evrope i uživamo u radu i talentu studenata, kao i mladih dizajnera sa 30-tak fakulteta i akademija iz  mnogih evropskih zemalja – ovjasnila je Svetlana Horvat.

Ulaznice su u prodaji i možete ih pronaći na svim Gigs Tix prodajnim mestima.

Novi Sad, 19. april 2022. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here