Početak Gradske vesti Proslava školske slave u Futogu

Proslava školske slave u Futogu

15
0

Danas je predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović prisustvovala svečanosti, povodom obeležavanja školske slave Sveti Sava, u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika u Futogu, a potom u i Osnovnoj školi „Prva vojvođanska brigada“.

„Danas je vaš dan, veliki dan, danas slavimo školsku slavu svih škola u Srbiji i kao što je rekao veliki Justin Popović – „Sveti Sava je svojim jevanđelskim delima, postao, i navek ostao, najmudriji i najveći srpski filozof“ – navela je Jelena Marinković Radomirović na svečanosti u OŠ „Prva vojvođanska brigada“.

Prema njenim rečima Sveti Sava je pokazao put našem narodu i nama samima danas, a to je „da vera u Boga, pismenost i obrazovanje, u čoveku mogu probuditi najbolje i najsvetije osobine i usmeriti ga na pravi i jedini ispravan put – put znanja.

„Danas širom Srbije i našeg Novog Sada, Sveti Sava korača zajedno sa nama kroz svaku učionicu i svaku školu, i gledajući lica vas mladih ljudi, učenika i đaka, vidim jednu bistrinu, vedrinu i želju da se znanje stekne i da se bude pismen. Nastavite da idete tim putem, putem Svetog Save, učite, obrazujte se, putujete i širite svoje znanje, stičite neka nova, ali se uvek vratite u svoju zemlju, u svoju Srbiju, kao što je i sam Sveti Sava uradio“, navela je MSc Marinković Radomirović.

Predsednica je istakla da će Grad Novi Sad, kao i uvek učiniti sve da školovanje novosadskoj deci bude što lepše, lakše i kvalitetnije.

„U nama imate prijatelja“, dodala je predsednica Skuštine Grada Novog Sada.

Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, kao i direktor ove škole Oliver Stojanović obratili su se đacima, njihovim roditeljima i nastavnicima OŠ „Prva vojvođanska brigada“.

Pored Svetosavske akademije, održan je i kulturan i svečani program, gde su đaci škole su recitovali, svirali i igrali narodne folkorne igre. Pre početka svečane akademije, lomljen je slavski kolač i držana je beseda.

Predsednica Skuštine Grada Novog Sada MSc Jelena Mariković Radomirović je pre održavanja Svetosavske akademije u Poljoprivrednoj školi, prisustvovala i liturgiji u crkvi u Futogu.

Novi Sad, 27. januar 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here