Proteklog vikenda 33 saobraćajnih nesreća

Saopštenje o Bezbednosti Saobraćaja u Južnobačkom Okrugu

U periodu od 13. do 15. oktobra, na teritoriji Južnobačkog okruga, zabeleženo je 33 saobraćajne nesreće. U ovim nesrećama jedna osoba je izgubila život, šestoro je teško povređeno, dok je 43 osobe zadobile lakše povrede.

Na području Grada Novog Sada, u istom periodu, zabeleženo je 26 saobraćajnih nesreća. Jedna osoba je preminula, četiri osobe su zadobile teške povrede, dok je 14 osoba prošlo sa lakšim telesnim povredama.

Tokom vikenda, Policijska uprava u Novom Sadu je na teritoriji Južnobačkog okruga identifikovala i sankcionisala ukupno 1.041 prekršaj iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. U istom periodu, iz saobraćaja je isključeno 69 vozača i 10 vozila, dok je 16 vozača zadržano.

Devet vozača je zadržano zbog vožnje pod uticajem alkohola, dok se jedan vozač suočava sa optužbom za nasilničku vožnju, jer je vozio automobil u Novom Sadu sa više od 2 promila alkohola u organizmu.

Trojica vozača su zadržana zbog ponovljenih ili nastavljenih prekršaja, dvojica zbog mogućnosti odlaska u inostranstvo, dok je jedan vozač zadržan zbog upravljanja vozilom uprkos zabrani.

Svi zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti dovedeni nadležnom prekršajnom sudiji.