Početak Gradske vesti Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

15
0

U centrima za obuku Vojske Srbije završena je provera individualne specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2022“.

Provera je realizovana nakon šestonedeljne specijalističke obuke, tokom koje su se vojnici osposobljavali za izvođenje borbenih radnji u sastavu posluge, posade i tima, i realizaciju zadataka u skladu sa namenom svog roda, odnosno službe.

Tokom dvodnevne provere osposobljenosti, vojnici su rešavali zadatke iz taktičke obuke i, kroz praktične radnje i postupke, pokazali stečena znanja i veštine neophodne za efikasnu upotrebu borbenih sredstava i vojne opreme. Ostvareni vrlodobri i odlični rezultati najbolje govore o visokom kvalitetu realizovane obuke i motivisanosti ove generacije vojnika za služenje vojnog roka.

Vojnicima sada predstoji premeštaj u jedinice Vojske Srbije, gde će u naredna tri meseca, u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani, realizovati sadržaje kolektivne obuke i biti aktivno uključeni u realizaciju svakodnevnih zadataka jedinica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here