Prva faza rekonstrukcije bolnice u Kikindi pri kraju

Završetak prve zgrade Opšte bolnice Kikinda,  planiran je za prvi april 2023. godine, dok bi ostatak radova bio završen u junu iste godine. Za ovu rekonstrukciju izdvojeno je preko 75 miliona dinara.

“Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio je 39 miliona dinara za novu medicinsku opremu, dobili smo kompletno ORL mesto sa pripadajućom opremom, dobili smo tri najsavremenija ultrazvuka, ginekološko – hirurški sto za carske rezove, dobili smo tri defibrilatora sa privremenim pejsmejkerom i to je ono što je bilo najvažnije u ovoj prvoj fazi. Što se tiče nove rekonstruisane zgrade, od Pokrajinske vlade dobili smo 11 miliona dinara za opremanje nemedicinskom opremom, odnosi se na nameštaj koji se pravi po meri i sve ono što podrazumeva potrebnu opremu za čekaonice, radne sobe za lekare, medicinske sestre i za ambulante. Takođe, očekujemo u vrednosti od 250.000 evra od Ministarstva zdravlja opremu i bolesničke setove za novu rekonstruisanu zgradu“, istakla je dr Vesna Tomin, V.D. direktora Opšte bolnice Kikinda.

Resorno ministarstvo je Opštoj bolnici u Kikindi obezbedio novi CT aparat koji je montiran.

“Mi smo sada u završnoj fazi, a to znači da očekujemo da direktorjum za jonizirajuće zračenje proveri sve potrebne parametre i da se obavi osnovna obuka onih koji će raditi sa novim aparatom kako bi se sve performanse upoznale i tako obezbedila najbolja moguća zdravstvena zaštita“, dodala je dr Tomin.