Početak Gradske vesti Prva novosadska beba rođena u 2021. godini

Prva novosadska beba rođena u 2021. godini

37
0

Strahinja Kovač je prva novosadska beba rođena u 2021. godini.

U 2.29 časova po ponoći Novi Sad postao je bogatiji za još jednog stanovnika na veliku radost porodice Kovač iz Veternika.

Godina nam po običaju počinje na najlepšem mestu u gradu. Iako nismo u mogućnosti da posetimo majku i bebu, zaposleni u porodilištu preneće im naše pozdrave i čestitke. Još šest beba je rođeno od ponoći do sada, tako da delimo radost i sa njihovim porodicama i želimo im mnogo zdravlja i uspeha. Zahvaljujem se zaposlenima u svim zdravstvenim ustanovama na iskazanom herojstvu u 2020. godini, jer oni su istinski junaci koji su na prvoj liniji odbrane u borbi protiv virusa Korona – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Grad Novi Sad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 200.000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Grada, koja se rode 1. januara, po 50.000 dinara. Bebe koje se rode 1. februara na Dan grada, na pokolon će dobiti po 200.000 dinara.

Juče smo dodelili novčanu pomoć u iznosu od 30 miliona dinara za 7.481 sugrađanina. Među njima su penzioneri sa najnižim primanjima, porodice sa decom koje su osobe sa invaliditetom i porodice koje primaju socijalnu pomoć. To nam pokazuje da je Grad finansijski stabilan i da vodimo računa o svima – zaključio je gradonačelnik.

Prema rečima direktorke Kliničkog centra Vojvodine Edite Stokić, u prošloj godini u Betaniji je rođeno 6.746 beba, a ona je u ime svih zaposlenih poželela Novosađanima srećnu Novu godinu i da svi budu zdravi.

Izvor: Dnevnik.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here