Prve tribina Ženske inicijative naredne nedelje u Rektoratu Univerziteta

Koliko su važni redovni ginekološki pregledi, kako na razvoj utiču spoljni uticaji i da li je to zaista senzacionalistička tema, biće teme prve tribine Ženske inicijative!

Sagovorici tribine su

Iva Parađanin, novinarka

Dobrila Marković, ispred udruženja građana Sloboda nema cenu

Dr Dejan Ninčić, Prim. dr sci. med. ordinacije Eurolab

Jovana Mrdalj, moderatorka tribine ispred Ženske inicijative

Prošlo je preko godinu i po dana od održivosti Ženske inicijative na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, i za to vreme bile smo deo velikih projekata, tribina, festivala koji su, kao i mi, iz svakog ugla stvarali siguran prostor za devojke, žene koje žele da uče, saznaju nešto novo za sebe i urade nešto dobro za svoje telo. Veliki broj organizacija kao i obrazovnih ustanova kako u našoj zemlji tako i u regionu, poželeli su da koncept sprovedu za svoje koleginice, studentkinje, učenice i tako zajedno sa njima utiču na stigmatizaciju teme menstruacije. Kroz rad, pored zalaganja za besplatne higijenske uloške, veoma često pričaju  o svim promenama koje nam donosi menstruacija, kao važan deo naših života. Briga o reproduktivnom zdravlju žena počinje još u detinjstvu, a nasledni i spoljni uticaju vrlo često utiču na normativni razvoj devojčica , rekli su iz organizacije.


Pored tribine, učesnice očekuju simbolični pokloni i određeni broj vaučera za BESPLATNE PAPA TESTOVE u ordinaciji Eurolab koji će se nasumično nalaziti na stolicama namenjenim za publiku.

Autor fotografije:  Vladimir Veličković