Početak Gradske vesti Prvi javni čas Javno – zdravstvene kampanje ,,Spasi me“

Prvi javni čas Javno – zdravstvene kampanje ,,Spasi me“

125
0

Prvi javni čas Javno-zdravstvene kampanje ,,Spasi me“, od izuzetnog značaja za Novi Sad i širu populaciju, održaće se 16. aprila u subotu od 10 do 13 časova na Trgu slobode ispred Gradske kuće u Novom Sadu.

Svi zainteresovani građani, kako je navedeno u pozivu za medije, imaće priliku da prođu besplatnu obuku iz kardiopulmonalne reanimacije (KPR) uz pravilnu upotrebu automatskog eksternog defibrilatora (AED) kao i da na adekvatan način prepoznaju osobu koja je doživela naglo nastali srčani zastoj.

Program Javnog časa počeće izvođenjem plesne koreografije pod nazivom „EKG“ inspirisane srčanim ritmom, a nakon toga očekuje se obraćanje organizatora kao i stručnjaka iz oblasti medicine.

Sugrađani će imati priliku da na četiri različita punkta prođu obuku o pravilnom izvođenju KPR-a uz pravilnu upotrebu AED aparata. Takođe, naši najmlađi sugrađani će imati priliku da kroz različite radionice, prilagođene njihovom uzrastu, nauče kako da i oni pomognu kada se dogodi srčani zastoj.

Program ovog događaja trajaće do 13 časova i svi zainteresovani sugrađani su dobrodošli.

Promotivni video kampanje možete pogledati na našem zvaničnom Jutjub kanalu SPASI ME, a link videa je :

https://www.youtube.com/watch?v=FFGfAKm-MTg

Mnogobrojne javne ličnosti iz javnog života i sveta sporta podržale su ovu kampanju, a među njima su olimpijci Mihail Dudaš , Marica Perišić, Anja Crevar kao i fudbalski tim Crvene zvezde, legende državnog posla Dimitrije Banjac,Dejan Ćirijaković i Nikola Škorić, košarkaši Željko Rebrača i Ognjen Kuzmić, fotograf Marko Đurić i fitness trener Saša Lazić kao i mnogi drugi.

Igrači Zvezde podržavaju kampanju ,,Spasi me“

Kampanja je pokrenuta od strane grupe studenata, članova Sekcije prve pomoci Medicinskog fakulteta u Novom Sadu uz podršku matičnog fakulteta, Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekreterijata za zdravstvo, a u saradnji sa Društvom lekara Vojvodine (Sekcija za anesteziju) i Srpskim lekarskim društvom (Sekcija za urgentnu medicinu).

Novi Sad, 14. april 2022. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here