Prvi „NS market“ u subotu u Firči Tink Tank studiju

Događaj koji organizuje Misija SMART u saradnji sa FTTS i Unijom poslodavaca Vojvodine, okupiće zanatlije, male proizvođače, kreativce i inovatore sa idejom da im otvori prostor za promociju i prodaju njihovih proizvoda i usluga. 
 
Ideja je da se svim zanatlijama, a posebno početnicima u poslu, otvori tržište kroz kontakte sa potencijalnim kupcima i korisnicima.
 
Na prvom NS Marketu priliku da predstave svoje radove imaće i Udruženje distrofičara Južnobačkog okruga – Novi Sad. Radove kao što su slike na platnu i staklu, štrikanje prstima, tkani proizvodi na razboju, pletene korpice od papira, koje će predstaviti, nastali su na umetničkim radionicama Udruženja. Svaki kupljeni proizvod na štandu pomaže radu Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga.
 
U okviru prvog NS Marketa posetioci će imati prilike da vide ili učesvuju na radionici grafike u organizaciji Katedre za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu. Na ovoj radionici biće predstavljene osnovne grafičke tehnike i proces štampanja umetničke grafike. Učesnici radionice će imati mogućnost da i sami realizuju svoje ideje. Materijal za izradu matrica će biti reciklažni materijal, tetrapak na kojima će učesnici moći da ugraviraju svoje crteže, a po završetku izrade matrice, učesnici će moći da otisnu grafičke listove i da te rezultate rada ponesu sa sobom.
 
Događaj će se odvijati u periodu od 11 do 19 časova.
Autor: 021.rs