Početak objektiv24 Rada Švonja i Lazar Grahovac :PhiLaser mašina nove generacije

Rada Švonja i Lazar Grahovac :PhiLaser mašina nove generacije

1283
0

Juče je ekipa našeg  portala provela dan u prijatnom ambijentu studia Rade Švonje.

I ovaj put nas je sa svojim kolegom Lazarom Grahovcem obradovala novitetima

Predstavljamo vam PhiLaser.

 

Šta je Philaser?

PhiLaser je mašina novije generacije koja ima 4 funkcije: uklanjanje trajne šminke, uklanjanje tetovaža, uklanjanje hiperpigmentacija (feka sa tela) i radi Karbonski piling.

Kako laser uklanja boju?

Laser usitnjava čestice boje, pa tako usitnjene čestice odnose makrofage (imune ćelije našeg organizma) putem krvnih i limfnih sudova do jetre. Jetra kao glavni organ za detoksikaciju i čišćenje organizma od stranih materija, metaboliše boju i onda se ona izbacuje prirodnim putem napolje.

Zašto je lasersko uklanjanje trajne šminke većini ljudi zastrašujuće?

Ovo je pojava izazvana nedovoljnom edukacijom tehničara koji se bave time. Koža nakon tretmana često zna da bude krvava, oštećena, a nekada dođe i do stvaranja ožiljaka.
Da bi se ovo izbeglo potrebno je znati sa kojim podešavanjima se pravilno radi tretman i na kojoj distanci se laser drži od kože.

Što je laser bliži koži veća je energija, što je dalje slabija je energija. Neka idealna udaljenost gde se postiže rezultat, a koža ostane očuvana je 15ak cm. Naravno, zavisi od laser do lasera, ali za većinu je ovo pravilo.
Najbolje je uvek probati na lateksu (veštačkoj koži) kako se laser ponaša i tako proceniti udaljenost koja je poželjna.

Prvi tretman treba raditi sa najmanjom preporučenom energijom, jer su u prvom tretmanu najviše boje razbije i rekacija u koži je najveća. Svakim sledećim tretmanom se sme po malo povećavati energija kako bi smo što bolje i što brže uklonili boju i nikako odmah započeti velikim energijama, jer time možemo napraviti burnu reakciju u koži.

Ono što je takođe bitno jeste nega pre i posle tretmana. Sunce i solarijum su zabranjeni 4 nedelje pre tretmana i 2 nedelje posle tretmana. Ukoliko se ovo pravilo ne poštuje, u prvom slučaju dolazi do oštećenja kože koja je dehidrirana, dok u drugom slučaju dolazi do pojave fleka.

Šminkanje je najbolje prekočiti prvih 7 dana od tretmana, kao i saunu, đakuzi, tople kupke i znojenje.

Primenjivati kreme i gelove koji služe za tretiranje opekotina i hladnie obloge ukoliko tretirana regija postane toplija u toku dana nakon tretmana. U Phi Academy smo razvili čitavu liniju aftercare krema i gelova koji se nazivaju Skin Candy. Skin Candy after laser treatment gel je naša preporuka za negu nakon tretmana laserom.

Period čekanja između dva tretmana treba da bude 5,6 nedelja. To je idealan period da koža sigurno bude spremna za novi tretman.

Nakon poslednjeg laserkog tretmana, vreme koje je potrebno da prođe između rađenja novih obrva je minimum 6 nedelja, a preporučljivo je 8 nedelja, jer je tada koža najbolja za rad i neće praviti problem artistu koju ih iscrtava.

Phi Academy je osnovana od strane Branka Babića, čoveka koji je doneo svetu novi pogled na trajnu šminku i postao poznat po razvitku tehnike iscrtavanja obrva koja nosi naziv PhiBrows.

Pored PhiBrows, postoji još 57 kurseva, a sve to ne bi bilo moguće bez 220 predavača širom sveta.

Phi Academy vrši edukaciju svih zainteresovanih osoba kako u Srbiji tako i u svetu. Vrše se edukacije uživo i online.

Email na koji se zainteresovane osobe mogu javiti je philaser@phi-academy.com ili da se jave na Instagram profile philaser_lazar_grahovac i branko_babic_phiacademy .

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here