Radmila Rakin Martinović dobitnica Pokrajinske nagrade „Mihajlo Pupin“ i’m

Magistar Radmila Rakin Martinović, redovni profesor na Akademiji umetnosti i direktor Muzičke škole „Isidor Bajić“ u Novom Sadu od 1996. godine, proglašena je dobitnicom ovogodišnje Pokrajinske nagrade „Mihajlo Pupin“. Komisija je nagradila njenu izuzetnu umetničku karijeru, posvećenost domaćim autorima, učestvovanje na značajnim manifestacijama širom Evrope, kao i doprinos u oblasti obrazovanja.

Takođe, dodeljena su i druga Pokrajinska priznanja:
– Pokrajinsko priznanje u oblasti obrazovanja „Đorđe Natošević“ pripalo je Marti Kiš Buterer iz Novog Sada, umetnici i nastavnici likovnog vaspitanja u penziji.
– Pokrajinsko priznanje u oblasti privrede „Lazar Dunđerski“ dobila je kompanija „Technomarket“ u Pančevu, specijalizovana za proizvodnju aluminijumskih konstrukcija.
– Pokrajinsko priznanje u oblasti kulture „Ferenc Feher“ dodeljeno je Akademskom društvu za negovanje muzike „Gusle“ u Kikindi, osnovanom 1876. godine.
– Pokrajinsko priznanje u oblasti sporta „Momčilo Tapavica“ pripalo je košarkašu 3×3 Strahinji Stojčiću iz Novog Sada, osvajaču zlatne medalje na Svetskom prvenstvu i Evropskom kupu 2022. godine.
– Pokrajinsko priznanje u oblasti ravnopravnosti polova „Milica Tomić“ dodeljeno je Dragani Đurđević iz Banatskog Velikog Sela, predsednici Udruženja žena „Veličanke“.
– Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava „Ljudevit Mičatek“ pripalo je Jeleni Jovanović iz Novog Sada, koja se istakla u oblastima obrazovanja, stanovanja, zapošljavanja i očuvanja istorije, kulture i tradicije romske nacionalne manjine.

Svečanost uručenja nagrada biće održana 25. novembra, povodom Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji. Nagrada „Ljudevit Mičatek“ biće dodeljena 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava.