Radoš Bajić nastavlja niz filmskih priča u Novom Sadu

U sklopu programa „Filmske priče“, koji je započeo 10. jula, na dan rođenja Pavla Vuisića, niz poznatih ličnosti iz sveta filma podeliće svoje priče. Nakon Radoslava Zelenovića, Miodraga Krivokapića i Mione Marković, red je došao na glumca, scenaristu, producenta i reditelja Radoša Bajića. Njegova filmska priča biće predstavljena 8. novembra u 19 časova u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, na adresi Dunavska br. 1.

Tokom svoje dugogodišnje karijere, Bajić je sarađivao sa vodećim rediteljima na našim prostorima, uključujući Veljka Bulajića, Živka Nikolića, Zdravka Velimirovića, Hajrudina Šibu Kravac, Savu Mrmka, Živojina Pavlovića i Dragoslava Lazića. Međutim, njegov bogat filmski i televizijski opus posebno se izdvaja delima kao što su „Đavolje merdevine“, „Atentat u Sarajevu“, „Vrhovi Zelengore“, „Beštije“, „Partizanska eskadrila“, „Stići pre svitanja“, „Dvostruki udar“, „Crvena baraka“, „Ortaci“, serija „Vuk Karadžić“, kao i televizijska drama „Smrt gospođe ministarke“.

Bajić je takođe napisao scenarije za brojne filmove i serije, uključujući dela poput „Na putu za Katangu“, „Sekula se opet ženi“, „Treća sreća“, „Ravna gora“, „Psi laju vetar nosi“ i „Preživeti Beograd“.

Njegovo kapitalno delo je serija „Selo gori, a baba se češlja“, dok on sam smatra vrhuncem karijere film „Heroji Halijarda“ i nadolazeću seriju „Vazdušni most“.

Razgovor sa Radošem počinje u 19 časova u Čitaonici Gradskog biblioteke u Dunavskoj ulici. Razgovor će voditi autor Filmskih priča, Milan Rakić.