Raspisan konkurs za godišnje nagrade “Miloš Crnjanski”

Na osnovu Pravilnika o Godišnjim nagradama Kulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski”, Kulturni centar Vojvodine raspisuje konkurs za dodelu četiri godišnje nagrade za stvaralačke rezultate u kulturi i umetnosti i unapređivanju kulturnog života, uvažavajući sve posebnosti Autonomne pokrajine Vojvodine.

Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski” dodeljuje sledeće nagrade:
Iskre kulture – dodeljuje se za savremeno stvaralaštvo mladom autoru do 35 godina. Delatnosti (kulturnog stvaralaštva); književnost (stvaralaštvo, prevodilaštvo); muzika (stvaralaštvo, inerpretacije); likovne i primenjene umetnosti, vizuelne umetnosi i arhitektura; scensko stvaralaštvo i interpretacija (drama, opera, balet i ples); kinematografija i audio-vizuelno stvaralaštvo; umetnička fotografija; digitalno stvaralaštvo i multimedija.
Medalja kulture za multikulturalnost i interkulturalnost, dodeljuje se pojedincu u oblasti očuvanja i razvijanja višejezičnosti i kulturne baštine nacionalnih zajednica koje tradicionalno žive u AP Vojvodini i doprinose međusobnom uvažavanju i upoznavanju različitih jezika, kultura u Vojvodini.

Medalja kulture za očuvanje kulturnog nasleđa, dodaljuje se za doprinos pojedincu u istraživanju, zaštiti i korišćenju duhovne i materijalne kulturne baštine u AP Vojvodini.

Medalja kulture za životno delo, tj. za ukupno stvaralaštvo/rad, dodeljuje se pojedincu za dugogodišnje kontinuirano umetničko stvaralaštvo, koje je obeležilo vreme u kom je nastajalo, predstavljajući trajno kulturno dobro AP Vojvodine.

Nagrada se sastoji od umetničkog predmeta i novčanog iznosa.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2020. godine.