Početak Gradske vesti Regionalno finale Sportskih igara mladih u Novom Sadu

Regionalno finale Sportskih igara mladih u Novom Sadu

18
0

Ove godine će Novi Sad biti domačin više događaja u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, a prvi je MIS turnir u odbojci, u sredu 19. aprila u SPENS-u. Pobednici turnira izboriće plasman na Državno finale koje se igra u julu u Banji Ždrelo, a pravo učešća na turniru imaju dečaci i devojčice 2008. godište i mlađi.

Karavan radosti i prijateljstva ove godine posetiće Novi Sad 30. maja. Pored takmičenja koja se održavaju u okviru Karavana, u Novom Sadu će se organizovati i turniri u šahu, odbojci na pesku i Coca-Cola kup za dečake i devojčice.

Deca i mladi Novog Sada biće i deo kampanje koju Igre organizuju sa generalnim sponzorom kompanijom „Dunav osiguranje“ – „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, sa ciljem da ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja, posebno onog koje se nažalost viđa na sportskim terenima i tribinama.

Desetu sezonu obeležiće i stipndijska osiguranja koja će dobiti učesnici koji se pored sportskog uspeha, budu istakli i u promovisanju kvaliteta koji su istaknuti u misiji Igara, fair-play, tolerancija, druženje, poštovanje različitosti. Prošle godine, među troje nagrađenih SIMOVACA bio je mladi stonoteniser iz Novog Sada, Vanja Gergionov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here