Početak Uncategorized Renovinaranje studentskih domova

Renovinaranje studentskih domova

98
0

U okviru ambicioznog projekta, u studentskim domovima „Car Lazar“ i „Živojin Ćulum“ u Novom Sadu trenutno je u toku renoviranje čak 70 kupatila. Ovaj korak ka modernizaciji i poboljšanju uslova za smeštaj studenata obuhvata sveobuhvatnu rekonstrukciju tih prostora.

Stara keramika i sanitarije u svim kupatilima su već uklonjene i zamenjene novim. Studenti će uskoro imati na raspolaganju potpuno nove WC šolje, lavaboe, tuš kabine i tuševe. Takođe, cevi za vodovod i kanalizaciju su zamenjene, a postavljeni su i novi slivnici.

Osim toga, u svim kupatilima će biti izvedena nova hidroizolacija, a studenti će imati koristi i od ormarića sa ogledalima i modernih kupatilskih dodataka. Električne instalacije i rasveta su takođe deo ovog obimnog renoviranja.

Direktor Studentskog centra „Novi Sad“, Zoran Martinović, istakao je važnost ovih radova: „U domu ‘Car Lazar’ obnavljamo 26 kupatila, dok u domu ‘Živojin Ćulum’ renoviramo čak 44 kupatila. Obzirom da su oba doma izgrađena pre više od 30 godina, bilo je neophodno da investiramo u njihovu modernizaciju kako bismo obezbedili što bolje uslove za boravak studenata. Ovo je samo deo naših napora. Trenutno je takođe u toku potpuna rekonstrukcija doma ‘dr Zoran Đinđić’ u Somboru.“

U protekle dve godine, Studentski centar „Novi Sad“ sproveo je niz projekata za poboljšanje uslova u studentskim domovima, uključujući zamenu vrata i uređenje terasa u domovima „Slobodan Bajić“ i „Veljko Vlahović“. Renovirana su kupatila u studentskom domu „Nikola Tesla“ i domu „Feješ Klara“, a takođe je zamenjen krov u domu „Slobodan Bajić“ na „Sajmištu“.

Ovi napori naglašavaju posvećenost unapređenju studentskog iskustva i obezbeđivanju kvalitetnih uslova za stanovanje u studentskim domovima u Novom Sadu.

 

izvor/foto: 021.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here