Početak Gradske vesti RHMZ upozorava na snažno nevreme i moguća izlivanja

RHMZ upozorava na snažno nevreme i moguća izlivanja

13
0

Nakon što je snažno nevreme sinoć pogodilo delove Srbije, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novo upozorenje za danas, najavljujući još jedno naoblačenje sa kišom. Prema RHMZ-u, pljuskovi i grmljavina, zajedno sa pojavom grada i padom temperature, rano ujutru su zahvatili Vojvodinu i zapadnu Srbiju. Tokom dana, nevreme će se proširiti na jugozapadne i centralne predele, a do sredine dana i posle podne i na ostatak zemlje.

U Beogradu se očekuje oblačno vreme sa povremenim kišama i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, dok će temperatura znatno opasti.

RHMZ je izdao novo upozorenje za područje Srbije.

„Za danas se očekuju grmljavinske nepogode sa obilnim padavinama, gradom i olujnim vetrom. U većini mesta će pasti između 20 i 40 mm kiše, dok će u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije pasti do 80 mm za 24 časa, a lokalno i više“, navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Dnevna temperatura će u većini mesta pasti za 10 do 13 °C.

RHMZ će izdavati hitna upozorenja za konkretne lokacije jedan do dva sata unapred.

Na slivu Jadra i Kolubare sa pritokama, Tamnavi, Ljigu i Ubu, kao i na Jasenici i Kubršnici, gornjem toku Zapadne Morave i pritokama, te na gornjem toku Mlave i Peka sa pritokama, vodostaji će danas i sutra biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa, navodi RHMZ.

„Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja. U jugozapadnim, južnim i jugoistočnim delovima Beograda (prigradske opštine) danas su moguća izlivanja manjih bujičnih vodotokova“, upozorava Zavod.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here