Početak Politika Rističević izvređao novinarku VOICE-a

Rističević izvređao novinarku VOICE-a

46
0
Gluševićeva navodi da joj je Rističević nakon što ga je pozvala na mobilni telefon da mu postavi pitanja u vezi s konkursom za nabavku poljoprivredne mehanizacije koji je raspisala Pokrajinska vlada, Rističević rekao: „Ženo božja, otkud ti moj broj?“
 
Prema njenim rečima, Rističević je nakon što mu je postavila još nekoliko pitanja, između ostalog, odgovorio: „Na šta ti ja ličim, na DS, da sam namontirao konkurs?“, a razgovor je završio psovkama: „Marš u pi… materinu bezobraznu!“. 
 
Osim toga, ističe se i da je Rističević novinarki poslao i SMS poruku: „Nemoj više da me zovete i provocirate.“ 
 
Novinarka VOICE-a Slađana Gluščević kazala je da za dve decenije, koliko se bavi novinarstvom, nikada tako nešto nije doživela. „To je još jedan dokaz koliko su novinari u Srbij stalno izloženi pritiscima i uvredama“, kazala je Slađana Gluščević. 
 
Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije na teritoriji Vojvodine u 2017. godini, na kojem je i Rističević dobio sredstva, bio je otvoren samo četiri dana, o čemu su pisali pojedini mediji, dok su pojedine opozicione stranke zatražile objašnjenje takve odluke od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji ga je raspisao. 
 
Ukupni iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljivao po tom konkursu bio je nešto veći od 156 miliona dinara, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosio je dva miliona dinara, ili pola miliona za priključnu mašinu. 
 
U konkursu je, u delu gde je navedena potrebna dokumentacija, navedeno 15 tačaka, pa su opozicione partije postavile pitanje kako je moguće priložiti svu dokumentaciju na vreme i da li su odabrani kandidati imali spremnu dokumentaciju. 
 
„Ovo je najkraći namešteni konkurs u istoriji konkursnog finansiranja“, ocenila je ranije u saopštenju za javnost Liga socijaldemokrata Vojvodine.
 
Izvor: 021.rs