Početak Gradske vesti Rok važenja saobraćajne produžen za dve godine

Rok važenja saobraćajne produžen za dve godine

34
0

Kako je za 021 pojasnila vlasnica servisa „Auto-tehnike“ Gordana Drageljević, prošle godine doneta je zakonska uredba kojom je omogućeno produženje važenja registarskih tablica sa sedam na devet godina.

Kada se počelo sa izdavanjem novih tablica 2011. godine Pravilnik o registraciji vozila je propisao da je rok važenja od sedam godina. Međutim, ono što mnogi vozači ne znaju je da je Pravilnik izmenjen i da je taj rok sada produžen na devet godina osim onih tablica sa oznakama č, ć, š, ž, đ, w i y – kaže Drageljević.

Ona napominje da svi oni kojima saobraćajna ističe još uvek ne moraju da računaju na dodatni trošak jer će prilikom registracije dobiti potvrdu od strane MUP-a da se važnost saobraćajne dozvole produžava.

Ta potvrda se izdaje na srpskom i engleskom jeziku. Veoma je bitno da vlasnici vozila čuvaju ovu potvrdu i nose je sa sobom, naročito prilikom putovanja u inostranstvo, a i prilikom narednih registracija – navodi Gordana Drageljević.

Po isteku važenja ove potvrde, tj. devet godina od dana izdavanja tablica vozači će biti u obavezi da ih zamene.

Auto-tehnika se nalazi u Stevana Mokranjca 1, gde se sem tehničkog pregleda i produžetka registracije vozači mogu dobiti i sve ostale važne informacije.

 
Izvor: Portal 021