Russian Film Festival donosi bogat filmski program u Beograd i Novi Sad

Od 10. do 13. novembra, Beograd i Novi Sad će biti domaćini drugog po redu Russian Film Festivala u Srbiji. Ovaj događaj organizuje se u saradnji agencije ROSKINO i Ministarstva kulture Ruske Federacije. Festival donosi raznovrstan program filmova koji će zadovoljiti ukuse različitih ljubitelja sedme umetnosti.

U Beogradu, Ruski centar nauke i kulture „Ruski dom“ i MTS Dvorana biće mesta održavanja projekcija, dok će u Novom Sadu projekcije biti prikazivane u Kulturnom Centru. Sve projekcije su besplatne, a karte se mogu preuzeti na blagajnama sala.

Među filmovima koji će biti prikazani, izdvajaju se drama „Snigir“ reditelja Borisa Hlebnјikova koja priča o posadi ribarskog broda suočenoj sa olujom i unutrašnjim izazovima, kao i porodična komedija „Kakav otac takav sin“ koja donosi zabavnu priču o odnosu između oca i sina, sa neizbežnim humorom uključenim zahvaljujući pametnom telefonu.

Jedno od iznenađenja Festivala je ljubavna komedija „Naši“ koja će po prvi put biti prikazana srpskoj publici. Film govori o zaljubljenom paru koji se suočava sa neočekivanim izazovima tokom odmora u Sočiju.

Pored ovih filmova, festival će prikazati i animirani film „Meda Bum!“ koji prati avanture vrhunskog lopova i njegovog skrivenog plišanog saputnika.

Prošlogodišnji festival je privukao preko 1200 ljudi, dok se očekuje da će ove godine odziv biti još veći.

Ovaj događaj je samo početak saradnje između Rusije i Srbije u oblasti kinematografije. ROSKINO planira da organizuje Dane srpskog filma u Moskvi i Sankt Peterburgu, kao i dolazak srpskih producenata u Rusiju kako bi promovisali ruske lokacije kao filmske destinacije.

Više informacija o festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu: https://ruskidom.rs/sr/rff/.