Početak Gradske vesti Sajam preduzetništva i starih zanata u ponedeljak i utorak na Novosadskom sajmu

Sajam preduzetništva i starih zanata u ponedeljak i utorak na Novosadskom sajmu

41
0

Sajam preduzetništva i starih zanata, koji Novosadski sajam organizuje u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, biće održan u ponedeljak, 21. i utorak, 22. marta, u Kongresnom centru „Master“

– Na otvaranju onog Sajma prošle godine, u onom formatu za koji se nadamo da se neće ponoviti, rekli smo da je to način da gradimo mostove za neka buduća vremena. Budućnost je došla i za Sajam i za Pokrajinski sekretarijat i mi hodamo tim mostovima koje smo izgradili. Prvi korak na tom mostu jeste upravo Sajam preduzetništva i starih zanata koji će biti obogaćen i sa nekoliko veoma važnih panela. Pre svega govorićemo o e-fiskalizaciji, za koju mislimo da je jedna od udarnih tema za sve one koji se bave privredom na svaki način, imaćemo prezentaciju nove knjige dr Indire Popadić i radionicu tkanja – jer nam je želja da promovišemo stare zanate i kako se njima bavi, rekao je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

– Među učesnicama radionica biće i žene u nauci sa kojima smo juče potpisali Sporazum. Želimo da promovišemo žensko preduzetništvo i da pored izlagačkog dela i u radionicama osvetlimo što više aktuelnih tema koje su interesantne za preduzetnike. Tema kojoj ćemo se posebno posvetiti je brendiranje i zaštita intelektualne svojine jer nam se tim povodom obraća veliki broj proizvođača, dodao je Ion.

Nakon što smo potpisali Protokol o saradnji sa gospodinom Ivaniševićem, pre nepunih mesec dana, evo već i realizacije. Organizujemo Sajam preduzetništva i starih zanata. Za sada imamo 22 izlagača, ali prijave i dalje stižu. Prvi put će Sajam biti u realnom format – prošle godine smo ga, iz objektivnih razloga, realizovali na našoj web-platformi ExpoOnline.rs, rekao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma. – Ova naša saradnja se razvija onako kako je planirano. Nastavak će biti na Poljoprivrednom sajmu u maju, kasnije i na Sajmu turizma koji će biti održan u novembru, dodao je Cvetković. On je iskoristio priliku i da najavi sutrašnji Sajam saobraćaja „Traffic Solutions Expo“, koji će biti održan u Kongresnom centru „Master“, ali i saopštio ekskluzivnu informaciju. – S obzirom na kvalitetne i dobre odnose koje imamo sa Republikom Mađarskom, oni su danas potvrdili da će biti Zemlja partner na predstojećem 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, naglasio je direktor  Cvetković.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here