Početak Gradske vesti Sanira se klizište u Kameničkom parku

Sanira se klizište u Kameničkom parku

23
0

Tokom sledeće nedelje počinju radovi na sanaciji klizišta u Kameničkom parku, kao hitno rešenje novonastale situacije, s ciljem obezbeđivanja sigurnih uslova i preventivnog delovanja.

Klizište se pojavilo neposredno ispod univerziteta „Educons“ i sportskog centra „Memento mori MMA“ u Sremskoj Kamenici, ispod pešačke staze koja vodi ka Mostu slobode. Prema procenama stručnjaka, klizište je aktivirano zbog dve vodene izdani koje su natapale zemljište, što je dovelo do nestabilnosti i pomeranja tla. Tokom obilaska terena utvrđeno je prisustvo još desetak novih vodenih izdani u tom području.

Predviđeni radovi obuhvataju izradu drenažnog rova duž podnožja padine u Kameničkom parku, koji će služiti za odvođenje vode iz područja nakupljanja prema Dunavu.

U pronalaženju najboljeg rešenja učestvovali su predstavnici nekoliko gradskih službi. Radove će, u okviru redovnog održavanja, izvoditi Vodoprivredno društvo „Šajkaška“ i JKP „Put“, uz stručni nadzor Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije. Procenjena vrednost radova iznosi oko 15 miliona dinara (sa PDV-om).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here