Početak Gradske vesti Sekretari Ivanišević i Basta na otvaranju ,,Ekonomijade“ i ,,Menadžerijade“ u trebinjskom ,,Gradu...

Sekretari Ivanišević i Basta na otvaranju ,,Ekonomijade“ i ,,Menadžerijade“ u trebinjskom ,,Gradu Sunca“

67
0

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta učestvovali su na otvaranju ovogodišnjih okupljanja studenata – Ekonomijadi i Menadžerijadi u kompleksu ,,Grad Sunca“ u Trebinju.

Organizator Ekonomijade i Menadžerijade je Ekononmski fakultet u Subotici, a ona se održava od 9. do 13. maja 2022. godine u Trebinju, Republika Srpska, BIH.

Tradicionalna ,,trojka“ sekretara Baste, označila je početak ove veoma značajne manifestacije.

Na otvaranju manifestacije obratio se i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Subotici, prof. dr Nebojša Gvozdenović i ispred organizatora, zastupnik Organizacije studenata Ekonomskog fakulteta Novi Sad-Subotica, Ivan Maljković.

Poručujem vam da završite fakultete, da osnujete preduzeća, a mi to zajedno da pomažemo, da zapošljavamo i mlade uspešne studente, poput dobrih primera u Pokrajinskoj vladi i da vam kad god možemo, budemo na raspolaganju. Zahvaljujemo se organizacionom timu koji su preuzeli veliku odgovornost da organizuju ovo okupljanje – rekao je Ivanišević, zamolivši studente da iz sunčane Hercegovine sa sobom ponesu lepe utiske, uspomene i da razmene što više kontakata.

Prema rečima sekretara Ivaniševića, ovi susreti neposredno po održavanju ,,Dana Vojvodine“ su veoma značajni zbog same ideje povezivanja regiona, ne samo u privrednom i turističkom, već i u akademskom smislu, sa posebnim fokusom na omladinsko udruživanje, razmenu znanja i iskustava i efikasno predstavljanje kapaciteta i ostalih raspoloživih resursa kako univerziteta na teritoriji AP Vojvodine, tako i sa drugih područja, gradova i opština.

Otvarajući ovu manifestaciju ,,bacanjem trojke“, sekretar Basta je dodao da studentima, učesnicima, pored okupljanja i sport ide od ruke podjednako dobro, te je u duhu fer igre, poručio da ,,nabolji pobedi“.

Cilj je da se zajedničkim snagama povežu svi relevantni akteri u okviru predstojećih događaja, jer na taj način šalje snažna poruka regionu – da se zajedničkim snagama mnogo bolje mogu predstaviti resursi.

„Grad sunca“ u Trebinju ovog maja, prema rečima organizatora, okuplja preko 800 učesnika, studenata menadžmenta i ekonomije. Ove godine se „Ekonomijada“ i „Menadžerijada“ odvijaju u isto vreme i na istom mestu, te je stoga povećan kvalitet znanja i proširen je izbor naučnih disciplina u okviru takmičenja u sportu i nauci koja obuhvataju ekonomske i menadžerske predmete.

Pokrajinski sekretari Ivanišević i Basta sastali su se danas i sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, sa kojim su razgovarali o mogućnostima realizacije zajedničkih projekata u oblastima turizma i sporta i unapređenju saradnje među mladima i sportistima sa područja Trebinja i gradova i opština u Vojvodini.

Novi Sad, 10. maj 2022. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here