Početak Gradske vesti Sentandrejski most u novom ruhu

Sentandrejski most u novom ruhu

39
0

Prva faza radova, osim pripreme, podrazumeva popravku na donjem stroju mosta, pri čemu režim saobraćaja neće biti izmenjen. Po informacijama iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, u drugoj polovini aprila očekuje se rad na gornjem stroju mosta, kada će režim saobraćaja biti izmenjen.

Pošto je u pitanju frekventna saobraćajnica i jedan od ulazno-izlaznih pravaca, saobraćaj će se u toj fazi radova odvijati naizmenično i neće doći do potpune obustave, kazali su u toj gradskoj upravi za “Dnevnik”.

Radove na mostu izvodi DOO “Srbija auto-put” Beograd, a planirano je da rekonstrukcija traje 180 kalendarskih dana, odnosno šest meseci. U tom periodu će most dužine 195 metara biti rehabilitovan, kao i postojeće saobraćajnice na njemu, čija je širina 7,5 metara, ali i obostrane pešačke staze široke po 2,2 metra.

Osim toga, radiće se na ojačanju konstrukcije mosta, izradi nove hidroizolacije i zameni asfalta na kolovozu kao i slivnika i ograde. Postojeće pešačke staze, koje su dosta oštećene, biće uklonjene duž celog mosta i zamenjene novim. Rehabilitacija mosta podrazumeva i radove na prilaznim kolovoznim konstrukcijama. Po ugovoru, ta investicija košta nešto više od 57 miliona dinara, bez PDV-a, a radove po 50 odsto zajednički finansiraju Grad Novi Sad i JP “Putevi Srbije”.

Izvor: Dnevnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here