Početak Gradske vesti Šestogodišnji Simon poslao pismo gradonačelniku i dobio bejblejd arenu

Šestogodišnji Simon poslao pismo gradonačelniku i dobio bejblejd arenu

47
0

Ujedno je i veliki ljubitelj japanskog manga crtaća „Bejblejd“ (Bayblade), iz kog su se razvile popularne igračke „bejblejdovi“, svojevrsne čigre. Bejblejd se vrti u borbenim arenama, a onaj koji nadjača ostale i ostane da se vrti poslednji u areni, pobeđuje.
 
Upravo ovakvu, veću arenu mali Simon je želeo da izgradi za sebe i svoje drugare u blizini kuće. Pronašao je odličnu lokaciju (kod prostorije Mesne zajednice Narodni heroji), ali je za pomoć pitao mamu i tatu. Oni su mu objasnili da ne može samo tako da podigne arenu – treba mu dozvola gradskih organa, jer je reč o javnoj površini.
 
Simon je zaista želeo da ima bejblejd arenu i mislio je da to nije potpuno nemoguća ideja. Njegova majka Lena, u neverici da je Simon toliko odlučan, rekla mu je da je najbolje da napiše pismo gradonačelniku i da pita za uslove izgradnje bejblejd arene u Novom Sadu. Iako je mislila da on to neće učiniti, Simon je zaista seo i napisao pismo gradonačelniku Novog Sada.
 
„Kad sam napisao pismo, mama i ja smo otišli na šalter broj 14 u Gradskoj kući i predali smo pismo. Rekli su mi da moram da se potpišem i pitali su me kako se zovem. To mi je bio prvi put da sam bio na šalteru“, stidljivo kaže Simon, čije pismo je zaista dospelo do gradonačelnika Miloša Vučevića. 
 
A prema rečima Vučevića, Simon i njegovi drugari dobiće traženu bejblejd arenu i to već za nekoliko dana. Arena je skoro gotova, čeka se finalni deo opreme i zahvaljujući Simonovoj inicijativi, Novi Sad će, po svemu sudeći, biti prvi grad sa „zvaničnom“ arenom za bitke bejblejdova.
 
„Simon je hrabar i odvažan mali preduzetnik, a ujedno je projektant i dizajner ove arene.Mlad je po godinama, ali je zreo u razmišljanju i nama ovakve stvari, koje su društveno korisne, trebaju. Iz Gradske kuće ne možete da sagledate celu situaciju u gradu, ali je zadovoljstvo sprovesti u delo nešto što je neko ovako ambiciozan zamislio i treba nam više ovakvih inicijativa građana. Simonovi roditelji su ga dobro naučili – javna površina ne može da se uzurpira, ali uvek može da se inicira neko institucionalno rešenje“, navodi Vučević, koji je primio malog Simona i njegovu majku.
 
 
Simon će ove godine krenuti u prvi razred Osnovne škole „Kosta Trifković“. Zahvaljujući svom uverenju da je sve moguće i inicijativi koja se retko viđa, do početka škole moći će da se igra s drugarima u areni koja je napravljena po njegovoj zamisli.
 
 
Njegova majka Lena Niković u šali kaže da ju je malo strah šta će sledeće Simon da zamisli, jer je shvatio da je, uz malo upornosti, dobre ideje moguće sprovesti u delo.
 
021
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here