Početak Hronika Sima Strahota nagodbom dobio 12 godina robije za ubistvo kod „Moje kafanice“

Sima Strahota nagodbom dobio 12 godina robije za ubistvo kod „Moje kafanice“

40
0

 

Kako prenosi „Dnevnik“, više od godinu i po dana se čekalo na pravosnažost optuženice, a taj slučaj je u početku krivičnom prijavom ocenjen kao teška ubistva, za šta je zaprećeno do 40 godina zatvora. On se teretio da je ispred lokala „Moja kafanica“ 21. decembra 2016. godine ubio Dragana Jovanovića Gidru (26) nekadašnjeg vođu navijačke grupe „G-3“, i pilota Darija Roklicera (29).
 
Na kraju je to prekvalifikovano u obično ubistvo s maksimalnih 15 godina zatvora, dok je drugi mladić izgubio život pri krivičnom delu učestvovanja u tuči sa smrtnim ishodom.
 
„Posle svega, pojedinačno je okrivljenom za obično ubistvo izrečeno 12 godina zatvora, a za učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom dve godine, te je tako dogovoreno da jedinstvena kazna za oba dela iznosi 12 godina“, potvrdio je advokat Milan Latinović.
 
Optužnica je prošle godine podignuta protiv Stevana Josića, koji se teretio da je počinio dvostruko teško ubistvo. Optužnice su bile podignute protiv još nekoliko osoba, ali se dvoje optuženih žalilo na nju.
 
Optužnica je podignuta i protiv Miroslava Knežića Kimija, kome se stavlja na teret da je pomogao Josiću posle ubistva. Osumnjičeni su bili i trojica Novosađana koji su radili u obezbeđenju „Moje kafanice“, P. R, policajac V. K. i M. K. Među osumnjičenima su se našli i Beograđanka A. Č. i B. Č. iz Sremske Mitrovice, koji su bili u društvu s dvojicom usmrćenih. 
 
Prema prvim saznanja, 21. decembra, u posleponoćnim časovima, došlo je do svađe u lokalu, a potom i tuče, koja se preselila na ulicu, gde je došlo do dvostrukog ubistva.
Autor: Dnevnik
Foto: 021
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here