Simfonijski udvoje. Koncert Klavirskog dua Lidija Bizjak i Mihajlo Zurković u Galeriji Matice srpske

U nastavku ciklusa „Božićno-novogodišnji“:Klavirski duo – Lidija Bizjak i Mihajlo Zurković i program pod nazivom Simfonijski – udvoje!

Sreda, 21. decembar, Galerija Matice srpske 20,00 časova

Program: L. van Betoven: Uvertira Coriolan op. 62, za klavir četvororučno, transkripcija Huga Urliha (9’) A. Vrebalov: Bagatele, sa solo klavir (10’) L. van Betoven: Simfonija br .7 op. 92, za klavir četvororučno, transkripcija Huga Urliha (42’)

Ulaz je SLOBODAN. Dobrodošli!

 

Pijanistkinja Lidija Bizjak diplomirala je i završila poslediplomske studije na Pariskom konzervatorijumu, kao i na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Laureat Međunarodnog konkursa u Dablinu 2000. godine ponela je laskavu titulu „zvezde u usponu” (rising stars) 2000/01.

Učestvovala je i na brojnim festivalima u zemlji, širom Evrope, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nastupala je kao solista sa svim značajnijim orkestrima u Srbiji, ali i međunarodnim ansamblima, među kojima su: „Kapitol” iz Tuluza, Nacionalni orkestar Francuske, orkestar iz Pikardije, Sinfonija „Britten”, Sinfonijeta Hongkonga, Sinfonija Varsovija, Štutgartska filharmonija i Simfonijski orkestar RTV Irske.

S 14 godina pijanista Mihajlo Zurković postaje student „nulte godine“ za izuzetne mlade talente pri Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Diplomirao je i magistrirao u istoj ustanovi s najvišim ocenama, u klasi prof. Jokuthon Mihailović. Dobitnik je mnogih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima.

Zurković je odsvirao preko četiristo resitala, kamernih koncerata i nastupao kao solista s različitim orkestrima. Svirao je u svim značajnijim salama u Srbiji i imao zapažene nastupe u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Italiji, Francuskoj, Španiji, Belgiji, Rumuniji, Mađarskoj, Japanu, Kini, Rusiji i SAD-u. Svirao je i na brojnim uglednim festivalima širom Evope i sveta.