Početak Gradske vesti Skupština grada kupuje android aplikaciju za odbornike

Skupština grada kupuje android aplikaciju za odbornike

33
0

 

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, softver će se koristiti za preuzimanje skupštinskog materijala aktuelne sednice, dokumenata iz arhive prethodnih sednica, a korisnici će njome primati obaveštenja o sednicama i predlozima za dopunu dnevnog reda.

Firma koja dobije posao moraće da obezbedi minimum jednogodišnju tehničku podršku i, ukoliko bude potrebe, obuku za korišćenje aplikacije, a softer će morati da isporuči u roku od 15 dana od zaključenja ugovora.

Odbornici, kao i članovi Gradskog veća, od prošle godine imaju na raspolaganju 95 tableta za rad jer je Skupština grada prešla na elektronski sistem rada i materijali se ne štampaju, osim u nekoliko primeraka za arhivu. Novosadski odbronici su za 021.rs ispričali da deo njihovih kolega koristi te tablete, a neki imaju svoje lične ili laptop računare, i da je trenutno jedino moguće da čitaju dokumenta.

„Koristio sam tablet samo povremeno za čitanje akata, ali nije pogodan za rad sa dokumentima u PDF formatu, tako da uglavnom koristim laptop. Ukoliko će napraviti posebnu android aplikaciju, možda će biti lakše za rad na tabletima, jer trenutno rešenje preuzimanja preko pretraživača nije najbolje“, kaže za 021.rs jedan od odbornika.

Podsetimo da je Skupština Novog Sada jedna od prvih lokalnih samouprava koja je pre više godina započela projekat prelaska na e-dokumenta, kako bi se smanjili troškovi štampanja materijala.

Autor: Žarko Bogosavljević – zarko@021.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here