Početak Gradske vesti Sofić obišao radove u industrijskoj zoni u Zrenjanin

Sofić obišao radove u industrijskoj zoni u Zrenjanin

17
0

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić posetio je danas Zrenjanin, gde se sastao sa gradonačelnikom Simom Salapurom.

Tokom posete, Sofić i Salapura su sa saradnicima obišli industrijsku zonu Jugoistok 2B, gde je u toku izgradnja saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom. Vrednost ovog projekta iznosi 92,7 miliona dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat obezbedio 66 miliona, dok će ostatak sredstava biti finansiran iz budžeta Grada Zrenjanina.

„U Zrenjaninu već posluju značajne kompanije poput ‘Linglong International Europe’, kao i brojne domaće firme koje uspešno šire svoje kapacitete. Sa predstojećim auto-putem ka Beogradu i Novom Sadu, grad postaje još atraktivniji za velike investitore. Dobro opremljena industrijska zona je ključni faktor u tome,“ istakao je Sofić, naglašavajući da će ulaganja biti nastavljena.

Gradonačelnik Salapura je zahvalio Sekretarijatu na kontinuiranoj podršci, ističući da je fazno opremanje industrijske zone 2B već započeto. Ova zona se prostire na 87 hektara i domaćin je velikim kompanijama poput ‘Linglonga’, koje doprinose razvoju grada, otvaranju novih radnih mesta i privrednom napretku Banata.

Do sada je u zrenjaninskoj industrijskoj zoni otvoreno preko 7.500 radnih mesta, a nove investicije će doneti još 1.100 poslova.

Obilasku je prisustvovao i direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here