Početak Gradske vesti Sombor: Akcija „Udomi – ne kupuj!“

Sombor: Akcija „Udomi – ne kupuj!“

204
0

Razigrani i poslušni Garo mezimac je Prihvatilištu za pse, JKP „Čistoća“ u Somboru čiji su kapaciteti za 180 pasa popunjeni. Garo je u prihvatilištu mesec dana, raduje se šetnji i uveseljava zaposlene.

„To je jako dobar pas. Ko želi da ga udomi, može slobodno da dođe. On je jedna maza, ja ga svaki dan hranim i šetam!“, kaže Zoran Dostanić, radnik u Azilu JKP Čistoća u Somboru.

Radi bržeg i lakšeg pronaska ljubitelja životinja, ljudi koji žele da udome psa iz prihvatilišta, već drugi mesec traje akcija udomljavanja koja je uključila i društvene mreže.

„Akcija Udomi-ne kupi, daje akcenat na udomljavanje pasa ali takože apeluje na sve ljude koji su neozbiljni, koji puštaju pse na ulicu ne znajući šta će sa njima pa posle izvesnog vremena završe u ovom azilu“, naglasio je Josip Kolompar, zaposleni u Prihvatilištu JKP „Čistoća“.

Pokrenuta akcija je dala već prve zadovoljavajuće rezultate: „Svakodnevno dolaze ljudi, obilaze nas, udomljavaju pse…Za prošli mesec bilo je nekih desetak udomljavanja pasa“.

Psi koji se nalaze u prihvatilištu su čipovani, vakcinisani protiv svih zaraznih bolesti, sterilisani i kastrirani. Kolompar je podsetio na problem pasa lutalica u Somboru te bi uspešna akcija udomljavanja oslobodila mesta.

vojvodina info

foto Na vidiku.rs