Spartak ekipni seniorski prvak i u muškoj konkurenciji

Od petka do nedelje na terenima Tenis kluba “Spartak” u Dudovoj šumi odigran je završni turnir ekipnog Prvenstva Srbije za seniore, na kojem je učestvovalo 8 ekipa. U velikom finalu Spartak je savladao favorizovanu Crvenu zvezdu.
Ove sezone Tenis klub “Spartak” pokazao je veliku dominaciju u srpskom tenisu. U proteklih desetak dana subotički klub u svoje trofejne vitrine stavio je najvrednije pehare u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji, čemu treba još dodati titule u juniorskoj ekipnoj konkurenciji u Srbiji.

Težinu ovim uspesima daje podatak da je u obe konkurencije Spartak nastupio sa juniorskim sastavom, što je svakako pokazatelj dobrog, pre svega stručnog rada sa talentovanim klincima, koji iz dana u dan pokazuju svoje kvalitete na stazi budućih šampiona na velikoj sceni.

Subotičani su se očekivano našli u finalu protiv Crvene zvezde, za koju već duži niz godina igra i Subotičanin Nemanja Subanović.  Iz Spartaka su i u najavi turnira isticali da je Crvena zvezda favorit, ali da je daleko od toga da su njihovi “klinci” bez šansi i da će pokušati da iskoriste domaći teren i “preuzmu” titulu, baš kao što su to uradile i njihove koleginice, takođe juniorke, ali u svetu seniorki, samo nedelju dana pre.

Dueli su počeli u nedelju ujutro u 10 časova, a završeni su predveče. Viđeno je dosta uzbudljivih mečeva, u skladu sa velikim finalom, a jedan od onih koji je verovatno i prelomio je peti meč između Miloša Vukovića (SPA) i Pavla Daljeva (CZV). Posle ubedljivih 6:0 za igrača Crvene zvezde malo je bilo onih koji su verovali u potpuni preokret  trijumf domaćeg tenisera.

Posle ovog fantastičnog povratka Spartaku je bio potreban još jedan bod za ukupan trijumf, ali u konkurenciji parova Beograđani su bili uvereni da imaju prednost i da im Spartak ipak neće pokvariti planove. Već u prvom duelu parova Spartak je stigao do nedostižnih 4-2 i slavlje je moglo da počne!

Spartak – Crvena zvezda 4:3

  • Kristian Juhas – Boris Butulija (6:4,6:1) / 1-0,
  • Adam Kovač – Nemanja Subanović (4:6, 6:4, 6:2) 2-0,
  • Lazar Milićević – Ivan Bjelica (3:6, 2:6) 2-1,
  • Filip Stipić – Miljan Zekić (2:6, 5:7) 2-2,
  • Miloš Vuković – Pavle Daljev (0:6, 6:4, 6:3) 3-2,
  • Milićević / Juhas – Bjelica / Vojinović (7:6, 6:2)  4-2,
  • Kovač / Mandović – Zekić / Butulija (4:6, 4:6) 4-3

Ovim trijumfom juniora Spartaka stavljena je tačka na izuzetnu sezonu Tenis kluba “Spartak”, koji je i ove godine održao kontinuitet organizacije međunarodnih teniskih turnira, a šlag na tortu bio je domaćinstvo za titulu seniora i seniorki na nacionalnom nivou.

Subotica.com