Početak Gradske vesti Srpska policija traga za maloletnim višestrukim prestupnikom iz Novog Sada

Srpska policija traga za maloletnim višestrukim prestupnikom iz Novog Sada

13
0

Srpska policija je u stanju pripravnosti i intenzivno traga za maloletnim V.N. (13) iz Novog Sada, koji je poznat po brojnim krivičnim delima i bekstvima iz ustanova za decu i omladinu. Nakon što je opet pobegao iz Zavoda za zaštitu dece i omladine u Beogradu, gde je smešten nakon prethodnih bekstava iz novosadskog Centra za socijalni rad, policija je u potrazi za njim.

V.N., zajedno sa svojim mlađim bratom (11), koji je trenutno smešten u Zavodu za zaštitu dece i omladine u Knjaževcu, blizu je dostizanja „crnog rekorda“ sa skoro 100 počinjenih lakših i težih krivičnih dela.

Prema izvoru iz policije, V.N. se prilikom poslednjeg bekstva vratio u Novi Sad i iste večeri počinio nekoliko pljački, nanevši značajnu materijalnu štetu. Sve njegove kriminalne aktivnosti su dokumentovane i podnete su krivične prijave, ali je zbog njegovih godina vraćen u Zavod u Beogradu, jer mu se ne može suditi.

Policija trenutno nema informacija o trenutnom boravištu V.N. i ne zna da li se vratio u Novi Sad ili se nalazi u nekom drugom gradu. Njegov mlađi brat ostao je u Zavodu u Knjaževcu, gde stručnjaci rade na njegovoj rehabilitaciji.

Sagovornik iz policije ističe da je jedini način da se nešto učini za ove dečake kroz rad stručnjaka – psihologa i psihijatara. Iako nemaju mentalne probleme koji bi zahtevali medicinsko lečenje, nisu krivično odgovorni zbog svojih godina, što znači da zakon ne može da ih sankcioniše na odgovarajući način.

Ovaj slučaj naglašava potrebu za adekvatnim rešenjima u postupanju sa maloletnim prestupnicima i njihovom resocijalizacijom kako bi se sprečilo dalje narušavanje javnog reda i mira.

izvor:Kurir

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here