Početak Gradske vesti Šta sve trudnice u Novom Sadu mogu da dobiju gratis

Šta sve trudnice u Novom Sadu mogu da dobiju gratis

288
0

Istražili smo za vas, uz veliku pomoć žena, trudnica i porodilja iz grupe „Just give… Novi Sad“ gde sve mogu da se dobiju besplatne usluge, ali i gratis hrana ili piće za buduće mame, kao i neke manje pogodnosti, poput skraćenja čekanja u redu.

Iako je Novi Sad jedini grad u Srbiji koji trudnicama naplaćuje karte u gradskom prevozu, ima i vozača koji budućim majkama ne naplaćuju autobusku kartu, a isto važi i za ulaz na Štrand. Dok pojedine trudnice kažu da su im ulaz naplaćivali, neke su nam skrenule pažnju da ni jednom nisu platile ulaznicu za najveću gradsku plažu.

Kako saznajemo, u Katastru, ali na šalterima Pošte Srbije buduće majke mogu da idu „preko reda“. Takođe pojedini marketi imaju kase gde trudnice i mame sa malom decom imaju prvenstvo u odnosu na druge kupce.

Kada je reč o hrani i piću, picerija “Libero” na Detelinari već dve godine ima lepu akciju, gde trudnice nedeljom imaju gratis picu po sopstvenom izboru.

U Pekari “Maja”, koja se nalazi u Sremskoj Kamenici trudnice imaju besplatnu kiflu i jogurt, dok u kafeu “Džentlmen”, na Bulevaru cara Lazara, buduće majke svakog radnog dana imaju besplatno bezalkoholno piće ili ceđeni sok. Vlasnik lokala je došao na ovu ideju kada je u kafe ušla jedna trudnica i zamolila za čašu vode.

Trudnice takođe dobiju gratis kokice u centru, dok u Palačinkarnici “Sweety Tweety” na Detelinari žene u trudnoći svake nedelje imaju besplatnu palačinku.

Kada je reč o besplatnim pregledima kod privatnika, Očna kuća “Eliksir” ima besplatne preglede za trudnice. 

U frizerskom salonu MVP, koji se nalazi na Detelinari, ponedeljkom besplatno feniraju buduće mame.

I pojedinci razmišljaju o trudnicama, pa tako Olgica Andrić iz Novog Sada, članica grupe Justgive… trudnicama besplatno prevodi medicinsku dokumentaciju na italijanski jezik, a svakog prvog petka u mesecu – takođe članica grupe – Spomenka Marković Avramov koja ima i FB stranicu Trudnice i porodilje Novog Sada, poklanja dva fotografisanja – jedno za novorođenče/bebu i drugo za trudnicu.

Kada je reč o porodiljama, Crveni i Red taxi voze besplatno porodilje od svog osnivanja od Betanije do kuće, a Pan taxi se pre nekoliko meseci takođe priključio ovoj akciji, pa i oni sada besplatno voze porodilje od Betanije do odredišta.


TSV
 market daje porodiljama gratis paket (Tenera pelene, šampon, kupku, kremu i puder), u prodavnicama Lilly porodilje dobijaju pelene, dok u DM dele uzorke sebamed krema, sudokrem, pelene i vaučere s popustom.

Ukoliko smo nešto propustili, a vi znate gde trudnice mogu da dobiju neku uslugu ili hranu i piće gratis – pištite nam u komentarima.


Tekst:
 Ljiljana Natošević Milovanović
Foto: Aleksandar Jovanović, Pixabay.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here