Početak Gradske vesti Stanarima iz Dositejeve obezbeđen smeštaj narednih sedam meseci

Stanarima iz Dositejeve obezbeđen smeštaj narednih sedam meseci

42
0

Ovo je rezultat sastanka oštećenih porodica sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, drugog ove nedelje, organizovanog da bi se pomoglo ljudima koji su ostali bez domova zbog nelegalne gradnje preduzeća „Astro plan“ u Dositejevoj 9.

Vučević se zahvalio novosadskim hotelijerima koji su se javili i sami ponudili smeštaj za stanare. Koliko je njemu poznato, najveći broj stanara će odabrati da budu smešteni u hotelima „Novi Sad“ i „Park“.

Gradonačelnik je objasnio da će u tih mesec dana ovih 12 porodica imati vremena da pronađu podstanarske stanove, a iz novosadskog budžeta će, na osnovu isplate socijalne pomoći ugroženima, biti pokrivena kirija za šest meseci, odnosno svaka porodica će dobiti oko 110.000 dinara.

Stanari su za 021.rs izjavili da su zadovoljni onim što im je gradonačelnik saopštio, jer su time bar privremeno rešili pitanje smeštaja, s obzirom da su proteklih dana spavali u svojim polusrušenim domovima.

Predstavnik stanara Dragan Mitrović za 021.rs kaže da su zahvalni Novom Sadu na pomoći. Navodi da je ovo isto mogao da uradi investitor „Astra plan“ koji im je uništio stanove, ali ih, umesto toga, danima zavlači i, kako kaže Mitrović, nudi im smeštaj u hostelima i neuslovnim barakama.

Gradonačelnik je izjavio i da je građevinska inspekcija, nakon što je prošle nedelje zatvorila gradilište, sada donela i rešenje kojim se investitoru nalaže da zakopa rov koji je napravljen u Dositejevoj 9. Naveo je i da ima informacije da je investitor, nakon što je dobio dozvolu tužilaštva, bio na licu mesta sa veštacima kako bi se obavila procena i veštačenje šta treba da se uradi da bi se sanirala šteta.

Vučević je dodao i da ima informacije da policija i tužilaštvo vode postupak protiv investitora, ali da je to sve što zna.

Podsetimo da se tužilaštvo i policija o ovom slučaju divlje gradnje u kojem su uništeni domovi 12 porodica, nisu oglasili ni posle nedelju dana. Gradonačelnik je rekao da ne bi da komentariše rad pravosudnih organa, osim što je pomenuo da je „ovo slučaj u kojem treba da se pokaže da država neće dozvoliti divlju gradnju i da će odgovarati svako ko bude nelegalno izvodio radove“.

Autor: 021.rs
Foto: 021.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here