Stefan Milenković dobitnik Februarske nagrade

Foto: Filip Bakic©

Violinista Stefan Milenković dobitnik je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2022. godinu, odlučeno je na današnjoj svečanoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije Stefan Milenković podneli su Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i Udruženje građana Valmaro trio, a novčani deo nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Ovo visoko gradsko priznanje dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada
i jedinstva svih njegovih građana.

Februarsku nagradu Skupština Grada Novog Sada dodeljuje građaninu  1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom, za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima.

Novi Sad, 24. januar 2023.