Stipendija za studente univerziteta u Novom Sadu iznosi 22.000 dinara mesečno

Odbor Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu objavio je konačnu listu za dodelu 81 stipendije najboljim studentima Univerziteta u školskoj 2022/2023. godini u iznosu od 22.000,00 dinara i isplaćuje se u periodu od 12 meseci.

Kandidat koji su prihvatili stipendiju ne mogu biti korisnici sledećih stipendija stipendije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izuzetno nadarene studente ili stipendije Ministarstva omladine i sporta – Fond za mlade talente.

Fond za stipendiranje darovitih studenta UNS osnovan je 1992. godine, sa ciljem da se sistematski i organizovano podstiče razvoj darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika u svim obrazovno-naučnim i obrazovno-umetničkim poljima, a do sada je dodelio ukupno 1.441 stipendiju najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu.

Za stipendije Fonda u tekućoj školskoj godini sredstva su opredelili Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, DDOR Novi Sad, NIS a.d, Javno komunalno preduzeće „Informatika“, Institut za ratarstvo i povrtarstvo i Sindikat visokog obrazovanja Srbije.